» Hírek

Budapest élhetőbb, mint London

| | 1 komment
A magyar főváros Londont és New Yorkot is lekörözte az Economist Intelligence Unit élhetőségi listáján. Budapest az ötvenedik lett a listán, melyen az első Melbourne, a második Bécs, a harmadik pedig Vancouver.

A toplistát negyedik éve vezeti Melbourne, de három másik ausztrál nagyváros - Perth, Adelaide és Sydney - is bekerült a legjobb tízbe, melyben a kanadai Calgary és Toronto, valamint az új-zélandi Auckland is szerepel. Mindössze két európai város, a második helyet elnyerő Bécs és a nyolcadik helyen álló Helsinki került be közéjük.

A listát külföldön élő és dolgozó üzletemberek számára állították össze, nekünk úgy tűnik, hogy viszonylag unalmas, családbarát városok dominálnak a top 10-ben. Az 51. helyen álló London és az 56. New York meglepően rossz helyezését az magyarázza, hogy ezekben a nagyvárosokban a zsúfoltság, a bűnözés és a forgalmi dugók is lehúzzák az összevont pontszámot, melyet amúgy a kultúra, az oktatás és az egészségügyi ellátás állapota feljebb helyezne a listában.

A toplista nullától százig terjedő skálán helyezte el a résztvevő 140 nagyvárost a szerint, hogy milyen biztonsági helyzetük, az ott elérhető egészségügyi ellátás, a kultúra és a környezet, az oktatás és az infrastruktúra.

A legjobb tíz város mind 95 és 98 közti pontszámokat kapott, a legrosszabbak pedig 46 pont alatt teljesítettek. A legrosszabbra a szíriai Damaszkuszt és a bangladesi Dakkát értékelte az Economist.

A magyar fővárost nemrég a Condé Nast Traveller utazói a világ legjobb városai közé szavazták be, a Mercer tanácsadó cég felmérése szerint pedig Bécs a világ legélhetőbb nagyvárosa.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.