» Hírek

Javuló hangulat a turizmusban

| | Nem érkezett még hozzászólás
Mérsékelten optimistán értékelték a hazai turizmus első féléves eredményét az ágazat Világgazdaság által megkérdezett szereplői az újság szerdai cikke szerint.

    "Folytatódott a fellendülés, nem panaszkodhatunk az első félévre. A budapesti piac 80 százalékát a négycsillagos házak alkotják, és néhány kivételtől eltekintve szép telítettséggel működnek" – mondta a lapnak Kollin Gergely, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének budapesti régióvezetője. Az angolszász piacokon szerinte kifejezetten jó a megítélésünk, az orosz és a dél-amerikai piac lassulása azonban komoly gondokat okozhat a nemzetközi és a hazai turizmusban is. Még mindig meglehetősen alacsony az átlag szobaár, de a hotelek a főszezonra optimalizálták az áraikat - tette hozzá. 

    Molnár Gabriella, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége elnöke szerint a kiutaztatásban volt már jobb és rosszabb időszak is; a beutaztatásban egyértelmű az emelkedés, de a konferenciaturizmusban nem javult a piac állapota. Hozzáfűzte, a 2007-es eredményektől még messze vannak, és a feketén szervezett utak száma sem lett kevesebb.

    A belföldi turizmusban újabb rekordot, és ezzel együtt nagyobb árbevételt hozott a belföldi szálláshelyeknek a második negyedév 2013 hasonló időszakához viszonyítva. "Becsléseink alapján az utóbbi három hónapban 10 százalék feletti volt a belföldi turizmus növekedése" – mondta Varga Zoltán, a Szallas.hu ügyvezetője. Az átlagos foglalási érték 6,7 százalékkal 30 766 forintra nőtt.

    A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren júniusban újabb rekordot döntöttek az utasforgalmi statisztikák. "Az év eleje óta erőteljes növekedésnek indult a forgalom, nem utolsósorban egy sor új járat elindításának, valamint a meglévő útvonalakon a járatkapacitások vagy a napi/heti járatszámok emelésének köszönhetően" – közölte a cég. Ha a tendencia folytatódik, az év végére megdőlhet a 2011-es 8,9 milliós utasszám.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Advent Németországban Ahol ízlelőbimbóinkat a karácsonyi sütemények, a forralt bor és a helyi specialitások kényeztetik.

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
5 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.