Tíz éve repül a TAP Budapestre

A repülőtéren megszokott, hagyományos tűzoltó vízsugárral köszöntötték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a TAP Portugal légitársaság keddi lisszaboni gépét, amely most ünnepli a járat elindításának 10. évfordulóját. Az eltelt idő alatt egyre népszerűbb lett a portugál légitársaság járata, amely Lisszabonon át egyszerű átszállási lehetőségeket kínál pl. Brazíliába is.

Alaposan meglepődött a TAP Portugal légitársaság Airbus A 321-esének személyzete, amikor a ferihegyi torony a megszokottól eltérő gurulási útvonalra terelte a járatot. Az ok pedig egyszerű volt: a fotósok kedvéért a legjobb fényviszonyok mellett szerették volna bemutatni a repülőtéri tűzoltók (RHTP) hagyományos, vízsugaras köszöntését. Mindez pedig annak szólt, hogy a TAP Portgual légitársaság éppen tíz évvel ezelőtt indította el a Lisszabon-Budapest járatot - írja közleményében a Budapest Airport.

 

Fotó: Budapest Airport

Amint az utasok elhagyták a gépet, a Budapest Airport nevében Bogáts Balázs légitársasági üzletfejlesztési vezető egy különleges, a portugál nemzeti színekkel, azaz piros-zölddel díszített tortát adott át a TAP Portugal gép személyzetének. Az ilyenkor kötelező fotózás után az újságírók felmehettek a kényelmes üléstávolsággal székezett Airbus A 321-es fedélzetére.

A Magyarországhoz hasonló méretű és lakosságú Portugália nemzeti légitársasága éppen a kiterjedt útvonalhálózatának köszönhetően tavaly több, mint 10 millió utast szállított szerte a világban. Egyik egzotikus és Magyarországról sem elérhetetlen nyaralási célpontja a TAP Portugalnak az afrikai partok közelben fekvő Zöld-foki szigetek, de tavasz óta már hat új európai városba is repül.

"Az idén tizenkét új járatot indítunk, a most zajló brazíliai focivébének is mi vagyunk az egyik legfontosabb beszállítója, hiszen nagyon sokan velünk repülik át az Atlanti-óceánt a meccsek helyszíneire."- mondta az eseményen Szolnok Péter, a TAP Portugal légitársaság dél-kelet európai képviselője.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek