Májusban is nőtt a Horvátországba látogató magyarok száma

Több mint 13 százalékkal több magyar turista utazott májusban Horvátországba, miközben összességében közel 3 százalékkal kevesebb külföldi vendég kereste fel az adriai államot - tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője az MTI-t.

Marin Skenderovic közlése szerint 13,3 ezer magyar vendéget regisztráltak májusban Horvátországban, 13,4 százalékkal többet mint tavaly ugyanebben a hónapban. A magyarok 43,4 ezer éjszakát töltöttek az országban, ami 6 százalékos bővülést mutat.

Az év első 5 hónapjának összesítése alapján is több magyar turistát fogadott Horvátország. A 26,3 ezer vendég 12,5 százalékos emelkedést jelent, a 77,9 ezer vendégéjszaka pedig 3,2 százalékos növekedést.

A horvátországi turizmus összesített adatai májusban ugyanakkor csökkenést mutatnak. Az 1051 ezer vendég 1,7 százalékkal kevesebb a tavalyihoz képest, a vendégéjszakák 3630 ezres adata pedig 13,2 százalékos mérséklődést jelent.

Az 5 hónap teljes forgalmát tekintve azonban 4,1 százalékos növekedést jelez a 2167 ezer turista. A vendégek összesen 6757 ezer éjszakát töltöttek az adriai államban, ez az adat azonban 4,1 százalékos csökkenésnek számít.

Marin Skenderovic hozzátette: a bővülő turistaforgalom ellenére csökkenő vendégéjszakák száma mögött valószínűleg az áll, hogy kevesebb német, osztrák, lengyel vagy orosz vendég volt eddig az Adriánál, ugyanakkor több olasz, cseh és távol-keleti turista érkezett. Ez utóbbiak közül Dél-Koreából vagy Tajvanról jelentős, 30 százalékot is meghaladó vendégszám emelkedést regisztráltak, ugyanakkor a távolról érkező turisták az európaiakhoz képest sokkal kevesebb ideig tartózkodnak Horvátországban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek