» Hírek

Még mindig tesztelik a közbringákat

| | Nem érkezett még hozzászólás
Két hónapos késésben van a budapesti közbringarendszer, de júliusban élesben is elindulhat, ha sikeresek a tesztek. A T-Systems Magyarország Zrt. - a Budapesti Közlekedési Központtal együttműködésben - most megindítja a Mol Bubi rendszer belső, ötnapos, tömeges tesztelését, amely fejlesztés egyik utolsó állomása, írta az Index.

A T-Systems 500 munkatársa bevonásával június 11. és 15. között bekapcsolódik a Mol Bubi közbringarendszer zárt- és teljes körű tesztelésébe, amelyet a Budapesti Közlekedési Központ már korábban elkezdett. A résztvevők a tesztelés tapasztalatait folyamatosan csatolják vissza a T-Systems és a Csepel Kerékpárgyártó Zrt. konzorciuma által alapított projektcégnek, a Közbringa Kft.-nek. A Budapest utcáin több mint 500 tesztelő munkatárs részvételével zajló, összehangolt tesztet 24 órában működő helpdesk támogatja.

A T-Systems a Mol Bubi működéséhez kapcsolódó, összes lehetséges helyzetet szimulálja. A zártkörű, tömeges tesztelésre azért is van szükség, mert a kerékpárokon elhelyezett fedélzeti számítógép akkumulátora a kerékpár tekerésével tölthető és csak rendszeres használat mellett tartható a megfelelő töltöttségi szinten.

A június eleji belső teszten 50-80 százalékos működési arányt produkált a Bubi rendszer, ezért tovább csúszik a fővárosi bérbiciklis átadás. A BKK kilátásba helyezte a szerződés felmondását a rendszert szállító T-Systemsszel és a Csepel kerékpárgyárral. A T-Systemsszel szembeni kötbérigény már túllépte a százmillió forintot.

A belső tesztelést követően kerülhet sor az 1000 önkéntes budapesti érdeklődő bevonásával a nyilvános próbaüzemre, amely a Mol Bubi megvalósításának utolsó fázisa lesz. A nyilvános tesztüzemre bárki jelentkezhet majd, a jelenlegi tervek szerint júliusban indulhat élesben a rendszer.

A rendszer kiépítése 1,1 milliárd forintos költségvetésű projekt, a forrás nyolcvan százaléka uniós támogatás. A 76 gyűjtőállomáson ezer-ezerötven kerékpárt állítanak forgalomba. A bringákat évi 18 900 forintért lehet majd igénybe venni. Az első ezer felhasználónak az éves bérlet 12 ezer forintba kerül, ebből ötezer forint felhasználható lesz fél órán túli használatokra. Fél órás használatig ingyenes a rendszer.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
4 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.