Lebénult az olasz tömegközlekedés, sztrájkolnak a reptereken

Éjfélig tartó országos sztrájk kezdődött péntek reggel az olaszországi tömegközlekedésben és repülőtereken.

Nem töröltek járatot eddig az olasz légiközlekedési sztrájk miatt Budapesten. Két járatnál van késés, de az nincs összefüggésben a pénteki munkabeszüntetéssel - mondta Hardy Mihály, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója pénteken délelőtt az MTI-nek.

Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

 Pénteken reggel éjfélig tartó országos sztrájk kezdődött az olaszországi tömegközlekedésben és repülőtereken. Jelentős késéssel és egyes járatok eltörlésével kell számolni a milánói és a római repülőtereken a légi és földi személyzet munkabeszüntetése miatt. Fennakadást okozhat, hogy sztrájkolnak a poggyászkiadást végző repülőtéri cégek dolgozói is - jelentették be az olaszországi légiforgalmi szakszervezetek.

Az érdekképviseletek az országos sztrájkot az olasz tömegközlekedésben tervezett további privatizáció ellen hirdették meg egyeztetéseket sürgetve a kormánytól az ágazat munkahelyeinek védelmében. A tömegközlekedési sztrájk olasz szokás szerint pontos menetrendet követ. A nagyvárosokban a busz-, a villamos- és a metróközlekedés a reggeli csúcsforgalom után állt le. A munkahelyek és iskolák délutáni zárasakor ismét biztosítottak lesznek a járatok, estétől viszont újra leállnak. A sztrájkhoz csatlakozó olasz vasutasok csütörtökön tartottak munkabeszüntetést a regionális vonalakon.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek