Li Na is része Tussauds pekingi panoptikumának

A világ ismert politikusai, Kína, Hongkong és Hollywood sztárjai egyaránt megjelennek Madame Tussauds viaszfigurákat felvonultató, immár harmadik kínai múzeumában, Pekingben, a központi Tienanmen tér szomszédságában.

A művészi munkát ezúttal is a viaszmintázás londoni mestereire bízták, maguk az alakok is a brit fővárosban nyertek végső formát. A Sanghaj és Vuhan után Pekingben is megnyíló Tussauds tárlat helyszíne a történelmi Csienmen sétálóutca - írja az MTI a kínai média beszámolója alapján.

A kiállítóhely több tárlatot is nyit egyszerre, köztük a kínai történelem ismert figuráit, szereplőit, így Ce-hszi császárnét is felvonultatja. A külföldi filmcsillagok, popzenészek között megtalálható Leonardo DiCaprio és Brad Pitt mellett George Clooney, Madonna, Johnny Depp és Lady Gaga viaszszobra. A nagyobb siker reményében ugyanakkor a kiállítást benépesítő alakok oroszlánrészét a kínai sztárok alkotják.

Nem maradhatott ki a rangos csapatból a 2 méter 26 centiméter magas volt NBA kosárlabda-játékos, Jao Ming vagy Jackie Chan hongkongi kungfuművész, színész és filmrendező sem. De helyet kapott a kínai rock "atyja", Cuj Csien, valamint Jang Li-vej, az első kínai űrhajós és Li Na, Kína legismertebb és legsikeresebb profi teniszezőnője is.

Egy eredeti Madame Tussauds panoptikum valószínűleg meg sem nyílna a világon anélkül, hogy szobrai között ne lenne ott II. Erzsébet brit királynő, és ma már - a jelek szerint - Barack Obama és Vlagyimir Putyin sem hiányozhat belőle. Pekingben Marx Károly jellegzetes alakja is feltűnik, ám az újkori kínai történelem "nagyjaiból" hírek szerint nem fognak senki hasonmásával találkozni a látogatók.

A nagyközönség az első három napon 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatja meg belépőjegyeit, amelyek ára viszonylag borsos. Egy teljes árú felnőttjegyért hatezer forintnak megfelelő jüant kell majd fizetni, míg a diákok és az idősek ebből alig több mint kétezer forint kedvezményt kapnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek