Özönlenek a turisták Kaposvárra

Özönlenek a turisták Kaposvárra

Harmadával nőtt a turisták száma tavaly Kaposváron 2012-höz képest, 2013-ben 52 ezer vendégéjszakát töltöttek el a somogyi megyeszékhelyre látogatók - hangzott el szerdán a városházán tartott turisztikai tanácskozáson.

"A fő célunk továbbra is az, hogy az évtized végére mindenki dolgozhasson, aki szeretne Kaposváron, s ebben a turizmus meghatározó lehet, hiszen munkahelyeket teremthet, ha nő a vendégforgalom" - hangsúlyozta Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármester a tanácskozást megszakító sajtótájékoztatón. Hozzátette, számos fejlesztés, így például a desedai látogatóközpont, a kerékpárút építése, a parkerdők rendbetétele, vagy a zselici csillagvizsgáló megépítése is ezt szolgálja.

A tanácskozáson résztvevő turisztikai szakemberek egyebek mellett felvették, hogy célszerű lenne a belvárosban egy buszparkoló megépítése, a rendezvények és a kiállítóhelyek nyitva tartásának összehangolása, tudósított az MTI.

Bocska Ágnes, a Kaposvári Tourinform Iroda vezetője az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, hozzátéve: ennek révén tovább emelkedhet a vendégforgalom, hiszen már most látszik, hogy szezontól, illetve rendezvényektől függetlenül is egyre több belföldi és külföldi turista érdeklődik Kaposvár iránt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek