Párizs Orly repterére jár a Transavia

Transavia járatindító ünnepség.

Magyarország nagyon fontos piac a Transavia légitársaság számára, amely szeretne tartósan az országban maradni, itt növekedni - mondta Hervé Kozar, a Transavia France vezérigazgatója kedden Budapesten.

Vízágyúval üdvözlik a Transavia Boeing 737-800 típusú, Párizsból érkező repülőgépét a Liszt Ferenc repülőtéren
Galéria: Transavia járatindító ünnepség
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kedden hivatalosan is köszöntötték a légitársaság április közepe óta Párizs Orly repülőtere és Budapest között közlekedő új járatát.

A légitársaság tavaly májusban indította el Budapest-Rotterdam járatát, így Párizs a második úticél, ahová Budapestről el lehet jutni a Transaviával.

Hervé Kozar kiemelte: áprilisban eddig kiemelkedő, 91 százalékos kihasználtsággal üzemeltették Budapest és Párizs között közlekedő járataikat. Az új járat heti háromszor közlekedik Párizsba, és idén nyáron 156 járatukon összesen 32 ezer helyet kínálnak a magyar és a francia főváros utasainak.

A vezérigazgató elmondta: az 1965-ben Hollandiában alapított Transavia a francia-holland Air France-KLM-csoport tagja, és 45 Boeing 737-es gépével több mint 160 közvetlen járatot üzemeltetnek. 2013-ban 9,5 millió utast szállítottak.

Hervé Kozar elmondta, hogy ambíciózus járatfejlesztési programot indított a Transavia, amelynek keretében idén - és a következő években is - évente 30 százalékkal szeretnék emelni járataik számát. Hozzáfűzte, hogy idén eddig 19 új útvonalat nyitottak Franciaországból. A Transavia célja, hogy a legjobb árhoz a legjobb szolgáltatásokat társítsák - mondta a vezérigazgató, hozzátéve, hogy értékesítéseik nagy részét interneten, saját honlapjukon keresztül bonyolítják.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Hervé Kozar, a Transavia France vezérigazgatója
Galéria: Transavia járatindító ünnepség
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Kitért arra is, hogy tavaly indított Budapest-Rotterdam járatuk heti négyszer közlekedik a holland városba, és idén nyáron ezen az útvonalon 176 járaton 42 400 helyet kínál a Transavia a magyar utasoknak.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója a sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a Transavia második járatát köszönthetik Budapesten, ami nagy öröm és megtiszteltetés számukra. Kifejtette: London mellett Párizs és környéke Európa második legfontosabb üzleti, turisztikai, pénzügyi központja, és egyre több magyar utas szeretne Párizsba utazni.

A vezérigazgató elmondta: Budapestről Párizs két repülőterére - a Beauvais és a Charles de Gaulle repülőtérre - már vannak Budapestről járatok, a francia főváros harmadik repülőtere, az Orly még hiányzott, de a Transavia járatindításával most ez is bekerült a Budapestről elérhető úticélok közé.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek