Nem emeli a jegyárakat a Balatoni Hajózási Zrt.

Tudatos üzletpolitikai döntés volt, hogy a tavalyi szinten tartjuk a jegyárakat - mondta Halmos Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója a 169. balatoni hajózási szezon kezdetén rendezett ünnepségen Balatonfüreden szombaton az MTI-nek.

A zrt. idén családi jegyet vezet be, amely két felnőtt és két gyermek kedvezményes hajózását teszi lehetővé. A cég idei nagyberuházásai közé tartozik az 1891-ben épült Helka motorjának és kormányának cseréje, ami lehetővé teszi, hogy a hajó a saját tengelye körül, helyben megforduljon. A Helkára 40 millió forintot költ a zrt.

A cég 22 hajójára 60 millió forintot fordítanak a szezonkezdeti felkészülés során, a balatoni hajózás zászlóshajójának, a Szent Miklósnak a fejlesztésére pedig 15 milliót - sorolta a vezérigazgató.

A vitorláskikötők újracölöpözése megkezdődött, s a 9,3 millió forintos beruházás pünkösdre fejeződik be. Ugyanekkora elkészül Balatonboglár, Balatonszemes és Szigliget kikötői fogadóépületeinek energiatakarékos fejlesztése, a napelemes beruházások összesen 10 millió forintba kerülnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek