Hajót süllyesztenének a turistáknak a horvátok

A roncsok a tengeri búvárkodás különleges célpontjai lehetnek, melyek szezontól függetlenül vonzzák a tengerfenék rajongóit.

A megyei területfejlesztési hivatal a scuttlingban, azaz a mesterséges hajósüllyesztésben látja a horvát Primorsko-Goranska megye új turisztikai attrakcióját. Remények szerint ez meghosszabbíthatja egyes települések, mint például Rijeka, Crikvenica és Opatija, valamint Krk, Cres, Lošinj és Rab szigetek idegenforgalmi szezonját.

 

A búvárok imádják az elsüllyedt roncsokat (képünk a Holland-Antillákon, Saba-nál készült)Fotó: Wild Horizon / Europress / Getty

Az elsüllyesztett hajókon megtelepedő különleges tengeri organizmusok miatt ugyanis a roncsok a tengeri búvárkodás különleges célpontjai lehetnek, melyek szezontól függetlenül vonzzák a tengerfenék rajongóit, írja a Turizmus Online.

Mint arról a horvát turisztikai minisztérium beszámolt, egyelőre még a lehetséges helyszínek vizsgálata folyik. Egy szándékosan elsüllyesztett hajónak a hajózási útvonalakon kívül kell feküdnie, nem lehet a környezetre ártalmas. Illetve biztonságosnak kell lennie a hobbi búvárok számára.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek