A 10. legtöbbet fotózott város Budapest

Újabb toplistákon szerepel fővárosunk: míg a világ egyik vezető véleményoldalán a világ legvonzóbb városait rangsorolták, addig egy nemzetközi hírportál a legtöbbet fotózott településekről közölt összeállítást.

A világ egyik vezető utazási véleményoldala, a Tripadvisor ismét összesítette - több millió olvasói értékelés alapján - a világ legvonzóbb városait. E szerint most Isztambul a legjobb város a világon, utána Róma és London következik. A portál felhasználói szerint fővárosunk a világ 21. legjobb helyszíne - írja cikkében a Pénzcentrum.

 

Isztambul az idei legjobb város - Kattintson a fotóra galériáért!
Galéria: Hat óra Isztambulban
Fotó: Frank Fell / Northfoto

A térségből egyébként még Prága szerepel a top25-ben, a cseh fővárost az ötödik helyre sorolták. Mint ismert, a portál éves listáit az utazó felhasználók értékelései alapján állítják össze; a rendszer azt nézi, hogy mennyi és milyen vélemények születnek a felhasználóiktól, ebbe beletartoznak az éttermek, hotelek és látványosságok is.

 

Budapest a 10. legtöbbet fotózott város a világon

 

A legnépszerűbb városok közé került Budapest a sightsmap.com toplistáján - számolt be róla a napokban a Telegraph. Az összesítés azt a szerint rangsorolja a városokat, hogy a világon melyik helyről hány képet töltöttek fel a Google Maps Panoramio szolgáltatására. A legtöbb fotót egyébként New Yorkból, Rómából és Barcelonából töltöttek fel a Google rendeszerébe. A sightsmap.com térképén összesen 1500 helyszínt rangsoroltak.

 

Budapest a 21. legjobb és a 10. legtöbbet fotózott városFotó: Eddie Gerald / Europress / Getty

Hogy melyek a legvonzóbb úticélok 2014-ben, és a világtérképen hogyan fénylenek a legtöbbet fotózott városok, az a Pénzcentum cikkéből kiderül.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek