Szórják a pénzt a kínai turisták

Kínából érkezhet az idén a legtöbb turista külföldre, az ország tíz éven belül a világ összes turistájának az ötödét adhatja, a kínai utazók pedig már most is a legtöbbet költik világszerte - írja a China Daily napilap a témával kapcsolatos összeállításában.

Az újság Csiang Ji-jit, a kínai idegenforgalmi akadémia turizmusfejlesztési osztályának igazgatóját idézi, aki óriásinak nevezte a kínai lakosok külföld iránti érdeklődését, és megjegyezte, hogy a gazdasági növekedéssel párhuzamosan a kínaiak rendelkezésre álló jövedelme is nő, így mind többen engedhetik meg maguknak az utazást.

A határokon túlra látogatók száma 2013-ban csaknem 20 százalékkal nőtt az előző évhez képest, és megközelítette a százmilliót, írja az MTI. A turisták többsége az ázsiai kontinens országait, illetve Európát választotta célpontjául, az összes út 75 százaléka ebbe a két térségbe irányult - derül ki a statisztikákból.

Idén hasonlóan kétszámjegyű bővülés várható, a turisták száma a 115 milliót is elérheti - áll az előrejelzésekben. Ezzel az ország átveheti a legtöbb turistát adó ország címét az Egyesült Államoktól.

A külföldön elköltött összegek nagyságát illetően már ma is a kelet-ázsiai ország a világelső a turisták általi összes kiadás több mint 10 százalékával. Az üzleti utak alatti kiadások terén az évtized közepére válhat aranyérmessé - valószínűsíti a GBTA, a globális üzleti utak szövetsége.

Az utazási láz az iparági szakértők szerint hosszú távon is kitart: a CLSA hongkongi székhelyű bróker- és befektetési cég egy korábbi tanulmánya szerint a kínai turisták száma 2020-ra megduplázódhat, s akár a 200 milliót is elérheti. Az általuk elköltött összegek ennél is nagyobb mértékben nőnek majd, 2013-hoz képest akár megháromszorozódhatnak - írja a CLSA. A turisták legkedveltebb célpontjai a mostani listával megegyezően Hongkong, az Egyesült Államok és Franciaország lesznek majd - áll a tanulmányban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek