Ingyen wifis új fapados jár Londonba

Tűzoltók vízsugarának diadalíve alatt gurult be a ferihegyi repülőtéren állóhelyére a norvég fapados Norwegian Air Shuttle Gatwickból érkező első gépe. Ezentúl londoni átszállással New Yorkba is repülhetünk a fapadossal, mégpedig a Boeing új Dreamlinerével.

Vasárnap délután háromkor ért a budapesti repülőtér 31 R futópályájának betonjára a Norwegian Air Shuttle norvég légitársaság első járata London Gatwick repülőteréről. Az idén nyári menetrendben a jellegzetes piros-fehér festésű gépek hetente három alkalommal közlekednek Budapest és a brit főváros között.

Ingyen wifi van a fedélzeten
Galéria: Elindult a Norwegian London-Budapest járata
Fotó: Budapest Airport Zrt.

Az idén nyári menetrend életbelépésének első napján a Norwegian norvég diszkont légitársaság első járata tizenöt perccel megelőzve a kiadott menetrendet megérkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. futópályájára.

A reptéri hagyományoknak megfelelően a forgalmi előtér szélén a repülőtéri tűzoltók diadalív-vízsugárral köszöntötték az első londoni Norwegian-járatot és annak utasait. A Boeing 737-800 típusú repülőgép a vizes köszöntést követően gurult be a kijelölt állóhelyre. Az utasok kiszállása után Bogáts Balázs, a Budapest Airport nemrég kinevezett új járatfejlesztési vezetője hagyományos ünnepi tortával köszöntötte a járat pilótáit és a kabinszemélyzetet, közöttük egy magyar légi utaskísérőt is.

Az Európai Unió Nyitott Égbolt (Open Sky) politikájának értelmében az EU bármely két repülőtere között akár harmadik EU-ország légi szállítója is indíthat járatokat. Bár Norvégia szorosan véve nem teljes jogú tagja az EU-nak, de a szoros együttműködést szabályozó társulási szerződés értelmében hasonló jogok illetik meg a légközlekedésben, mint a többi EU-tag skandináv országot.

A személyzet, középen egy magyar stewardesszel
Galéria: Elindult a Norwegian London-Budapest járata
Fotó: Budapest Airport Zrt.

A mostani menetrendi időszakban a Norwegian egyelőre heti három alkalommal, vasárnap, kedden és csütörtökön közlekedtet járatokat London és Budapest között. Gépein Recaro bőrüléseken üldögélve használhatják az utasok az ingyen wifit. Áprilisban 52, májusban 44 eurós jegyárakat találtunk egy irányba.

Amennyiben a járat iránt megfelelő kereslet mutatkozik, úgy a jövőben elképzelhető a menetrend sűrítése. A norvég diszkont légitársaság Boeing 787 Dreamliner típusú gépekkel Gatwickről elindítja tengerentúli járatait egyebek mellett New Yorkba, Los Angelesbe és Floridába is.

London toronymagasan a legnépszerűbb desztináció a Budapest Airport útvonalkínálatában, áll a repülőtér közleményében, a Norwegian sorrendben az ötödik légitársaság, amely a brit fővárosba közlekedik Budapestről. A Wizz Air Lutonba, az easyJet Gatwickre, a Ryanair Stanstedre, míg a British Airways Heathrowra kínál járatokat a magyar fővárosból.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek