» Hírek

Átadták az új kerékpárutat a Velencei-tó déli partján

| | Nem érkezett még hozzászólás
Átadták hétfőn a Velencei-tó déli partján a tizenkét kilométer hosszú kerékpárutat, amelyet több mint 800 millió forintos beruházással létesítettek Dinnyés és Velence között.

A kerékpárút két, egyenként hat kilométeres szakaszból áll. A beruházáshoz Gárdony önkormányzata és a Velencei-tó és térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) egyaránt 291-291 millió forint uniós támogatást nyert, ezenkívül a kormány 150 millió forintos támogatást biztosított hozzá.

L. Simon László (Fidesz-KDNP), a térség országgyűlési képviselője közölte az MTI-vel, hogy a hatóságok kötelező közvilágítást írtak elő a teljes útszakaszra, ezért a meglévő források nem voltak elegendőek. Bejelentette, hogy a kormány a tanácsnak 42 millió, míg az önkormányzatnak 44 millió forintos kiegészítő támogatást adott a projekt teljes befejezéséhez.

Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy az egész Velencei-tó és az új kerékpárút is nagy érték nem csak a közelben élők, hanem minden turista számára. Megjegyezte, hogy az elmúlt időszakban sok fejlesztés indult el és valósult meg a tóparton, amit folytatni kívánnak a következő években.

Emlékeztetett arra, hogy Agárdon a Velencei-tavi Vízi Sportiskola fejlesztése hamarosan elkezdődik, amely szintén az egészségmegőrzést, a testmozgást és a sport szeretetét helyezi középpontba.

Tessely Zoltán (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő elmondta: a kormány nemrégiben döntött arról, hogy Budapest és a Balaton között kerékpárút létesül. Jelezte, hogy az új, velencei-tavi kerékpárút annak része lesz.

A jövőbeli elképzelésekről elmondta: a tó körüli teljes partvédművet szeretnék megerősíteni, ennek előkészítésére 800 millió forintos pályázatot nyújtottak be. A tervek szerint a projekt teljes bekerülési költsége 15 milliárd forint lehet.

Az átadóünnepségen kiosztott sajtóanyag szerint a 12 kilométeres, kétsávos kerékpárút kilenc kilométeren teljesen új nyomvonalon halad. A beruházás keretében elkészült egy öt kilométeres térkövezett sétány, valamint közvilágítást, forgalomtechnikai eszközöket telepítettek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Május 1 ünnepi ajánlatok Itt van május elseje! Kiránduljon, élvezze a napsütést vagy pihenjen meg valamelyik wellness szállodánkban!

AgostonK új galériát hozott létre
Dungeness - Sivatag Angliában
10 órája
Inutil új galériát hozott létre
Poracay
20 órája
szalay3 élménybeszámolót írt
Németország, Donaustauf, a Walhalla, SzG3
1 napja
szalay3 élménybeszámolót írt
Ausztria, Scharding, a barokk város, SzG3
2 napja

Blogok

Hütte A 3 legjobb osztrák hüttekaja

Az ön kedvence is köztük van?

Cotime Hogyan fényképezzük a Tejutat?

Haladó tippek a Tejút fotózásához

FirstClass Szingapúri a világ legjobb reptere

Harmadik éve letaszíthatatlan az első helyről a szingapúri Changi Airport, ahol az egyik terminál tetején még napraforgókert is várja az átszállókat.

Katartik Párizst idéző régiségpiac Budapesten

Ilyen arca is van a Belvárosnak!

Itthon blog Ilyen volt, ilyen lett: Galya-kilátó

Előre szólunk, hogy ezt meg kell másznia, látnia kell és meg kell élnie.
Az itthon.blog.hu ajánlásávalitthon.blog.hu