» Hírek

A Krím-félszigetről eltűntek az ukrán turisták

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az ukrán turisták elkerülik a Krím félszigetet, ahová korábban tömegesen jártak nyaralni, az orosz turistákat viszont kedvezményekkel csalogatják a félsziget szállodáiba.
Jevpatorija látképe a tenger felől
Jevpatorija látképe a tenger felőlFotó: Wikimedia Commons

A Krím félsziget nyugati részén fekvő Jevpatorijából eltűntek az ukrajnai turisták, csak orosz vendégek vannak. Az üdülőhely egyik szállodájában, az Ukrajina Palaszban elmondták, hogy az ukrán vendégek a félszigeten levő politikai helyzet miatt lemondták korábbi foglalásaikat – írja az MTI a helyi Krím24 hírtelevízió csütörtök esti műsora alapján.

"Nemcsak hogy csökkent az Ukrajnából érkező turisták száma, hanem teljesen eltűntek, a foglalásokat visszamondták" - tájékoztatott a szálloda képviselője. Azt is elmondta, hogy elsősorban oroszországi vendégeik vannak, és a nyári szezonra még nincsenek előzetes foglalások. Ennek szerinte valószínűleg a jogi és pénzügyi környezet átalakulása az oka.

Az addig Ukrajnához tartozó Krímet a múlt héten csatolta magához Oroszország a félszigeten március 16-án tartott függetlenségi népszavazás eredménye alapján, miszerint a szavazók 97 százaléka a terület Oroszországba olvadására voksolt.

A Krím24 csatorna híradásában az is elhangzott, hogy a félsziget hoteljei az idén 10-25 százalékos engedménnyel csalogatják az üdülni vágyókat Oroszországból. A hírtévé által idézett szakértő szerint ebben az évben kétmillió orosz üdülhet majd a szállodáiról és szanatóriumairól híres, kellemes klímájú félszigeten a tavalyi másfél millió helyett. Utóbbi egynegyede volt az összes vendégnek, a többit lényegében az autóval vagy vonaton a Krímbe utazó ukránok tették ki, akiknek a száma drasztikusan csökkenhet a megváltozott politikai helyzet miatt (Ukrajna csak külön engedéllyel teszi lehetővé állampolgárainak a beutazást a félszigetre).

Az oroszok körében a Krímnél évek óta sokkal népszerűbbek a törökországi üdülőhelyek. A Krímbe utazó oroszok számának növekedését az idén azonban biztosan segíteni fogja az, hogy a belföldivé váló repülőjáratok várhatóan mintegy 40 százalékkal olcsóbbak lesznek. A Krímben több mint 800 szálloda és egyéb létesítmény várja a pihenni, nyaralni és gyógyulni vágyókat, a különleges egészségügyi szolgáltatásokat nyújtó helyek száma meghaladja a 300-at, és mintegy 90 intézmény gyereküdültetésre specializálódott.  

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.