» Hírek

A londoni Wizz Airnél pontosabb az easyJet

| | 1 komment
A Wizz Air londoni járata szerdán is pontosan indult. Igen, ma ez is hír, a légitársaság ugyanis újabb közleményt adott ki a gyakori késésekkel megvádolt járata kapcsán. A statisztikák alapján azonban két másik lutoni fapados is pontosabb a Wizz Air-nél - igaz, van nála pontatlanabb is.

A Wizz Air szerdai W62206 számú, Londonból Budapestre tartó járata "megint időben szállt fel", fedélzetén 154 utassal. A légitársaság az után tette meg ezt a bejelentést, hogy a média világszerte - a cég szerint helytelenül - a világ legpontatlanabb járatának nevezte a W62206 számú járatot. A pontatlanságról szóló hírt a légitársaság szerint "olyan szerencsevadászok kezdték el terjeszteni, akik az utasok kártérítési kérelmeiből akarnak hasznot húzni". Az ügyeskedők azonban csak akkor tekintették pontosnak a járatot, amikor az "a menetrendben meghatározottnál korábban" indult el – olvasható a Wizz Air közleményében. 

A légitársaság arról is ír, hogy 2013. június 1-től szerdáig bezárólag a W62206 számú járatok majdnem 50 százaléka indult pontban 14:25-kor (GMT), és további 26% indult a menetrendben szereplő időponttól számított 15 percen belül. Ez a nemzetközi piaci sztenderdek és a brit polgári légügyi hatóság szerint sem minősül késésnek, vagyis ezek a járatok is időben indultak, szögezi le a cég. A közlemény szerint februárban a Wizz Air Lutonból induló összes járatának 88 százaléka pontosan indult. Ezt egyébként az inkriminált adatokat publikáló Bott & Co. sem vitatta, a cég ugyanis nem légitársaságonként, hanem járatonként vizsgálta a késéseket.

Az easyJet a nyerő

A lutoni reptér négy nagy fapadosa közül tavaly a Monarch Airlines járatai indultak a legtöbbször késve (69%-ban indultak időben járatai, átlagosan 15 perces késéssel), derül ki a brit Polgári Légiközlekedési Hatóság (CAA) adataiból. Ehhez képest a Wizz Air járatai 77%-ban indultak pontosan és átlag 12,6 perces késéssel, írja a Travelmole.com. És amíg 9 perces késéssel és 85%-os pontos indulással a Ryanair a második a pontossági listán, addig a legpontosabban az easyJet indítja járatait Lutonból (86%-ban) mindössze átlag nyolc perces késéssel.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.