» Hírek

Csütörtökön ellenőrzik a bringások világítását

| | Nem érkezett még hozzászólás
Csütörtökön este héttől egy-egy forgalmasabb ponton önkéntesek számolják meg az arra haladó kerékpárosokat, és feljegyzik mennyien voltak kivilágítva. A kerékpáros civil szervezeteknél ez a mérés már hagyomány, minden óraátállítás hetében dokumentálják az elért változásokat.

Hetedik alkalommal hirdet önkéntes országos lámpaszámlálást a Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass mozgalom. Tavaly 167 önkéntes részvételével 3300 bicikli lámpáit számolták össze és rendezték adatsorokba. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a kerékpárok kivilágítására, és mérjék a felvilágosodás ütemét – írja a Turizmus.com.

Az önkéntesek egy országos akció keretében dolgoznak, melyhez bárki csatlakozhat bármely településéről, még külföldről is. A jelentkezők feladata mindössze annyi, hogy március 27-én, csütörtökön 19 órától 20 percen keresztül egy forgalmasabb ponton megszámolják az arra haladó kerékpárosokat és feljegyezzék mennyien voltak kivilágítva. A mért eredményt a szervezet blogján kell beküldeni, amit szintén aktivisták összesítenek, majd néhány nap múlva publikálják a végeredményt. A mérés évente kétszer ismétlik a tavaszi és őszi óraállítás hetében, dokumentálva a változásokat.

Az ország településein folyamatosan nő a kerékpárral közlekedők száma, miközben baleseti statisztikák szerint az egy kerékpárosra jutó balesetek száma csökken. A szervezet ezt elsősorban a kerékpárosok növekvő száma miatti nagyobb autóvezetői rutinnak és figyelemnek tulajdonítja, de véleményük szerint a rendkívül olcsó, egy akkuval akár hónapokig működő modern kerékpárlámpák gyors terjedése is szerepet játszhat a javulásban.

További híreket a  Turizmus.com  oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig  iratkozzon fel  a Turizmus Panoráma Bulletinre!

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.