» Hírek

Nemi erőszak miatt zárták be a sarm-es-sejki Hiltont

| | Nem érkezett még hozzászólás
A forradalom óta egyre gyakoribb a nemi erőszak Egyiptomban, melynek gyakran külföldi turisták is áldozataivá válnak. Az egyiptomi idegenforgalmi miniszter elkezdte bezáratni a bűncselekmények felett szemet hunyó hoteleket.

A nemzetközi turizmus kedvelt üdülőközpontjában azután vonták meg a Hilton Sharks Bay és a Sharm Holiday Resort szállodák működési engedélyét, hogy vezetőik szemet hunytak több olyan eset felett is, amikor vendégeik szexuális zaklatás áldozataivá váltak – írja  az MTI az as-Surúk című független napilap szerdai cikke alapján.

Nagy port kavart fel az idegenforgalmi minisztérium hétfői bejelentése is, miszerint nyomozást indítottak egy brit nő megerőszakolásával kapcsolatban. A turista elmondása szerint az eset akkor történt, amikor egy őr visszakísérte - meg nem nevezett ötcsillagos - szállodájába, majd erőszakkal betaszította a szobájába, s brutálisan bántalmazta.

A brit Külügyi és Nemzetközösségi Hivatal jelentése szerint az egyiptomi forradalom 2011-es kezdete óta megnőtt a brit állampolgárok ellen elkövetett nemi bűncselekmények száma az észak-afrikai országban. Csak 2012-ben huszonhárman váltak szexuális zaklatás áldozataivá, hat nőt megerőszakoltak.

Az országos szintű mozgósítást megelőzően a főügyészség utasítására beidéztek egy ugyancsak sarm-es-sejki rendőrtisztet nemi erőszak kísérletének a vádjával. A rendőr állítólag az éjszaka leple alatt az ablakon keresztül mászott be egy orosz turista szobájába, akit megpróbált megerőszakolni. A nőnek sikerült megszabadulnia támadójától.

Az észak-afrikai országban az elmúlt két évben 150 olyan szexuális bűntényt regisztráltak, amelyeknek turisták estek áldozatul. Számos eset a forradalom jelképes színterén, a kairói Tahrír téren történt a tömegtüntetések közepette. Az idegenforgalomból származó bevétel eredetileg az ország bruttó hazai termékének (GDP) 11 százalékát tenné ki, az arab tavasz kezdete óta azonban jelentősen megcsappant az Egyiptomba érkező turisták száma.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
3 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.