» Hírek

Tízmillió utas repült tavaly a TAP-pal

| | Nem érkezett még hozzászólás
A TAP tíz éve repül Budapest és Lisszabon között, a kezdeti heti három járat helyett ma már heti hét, a nyártól pedig hetente nyolc lesz elérhető. 10 év, 10 új járat, 10 millió utas - évet értékelt a TAP.

Múlt hét szerdán a TAP járataira repülőjegyet értékesítő utazási irodák képviselőivel együtt zárta a tavalyi évet a portugál légitársaság. Az évértékelőn Szolnok Péter, a légitársaság hazánk mellett Romániáért és Szerbiáért is felelős képviselője elmondta, hogy a portugál állam tulajdonában lévő légitársaság forgalma és utasainak száma folyamatosan nő, a tavalyi évben  több mint 10 millió utast szállítottak.

Tavaly decemberben mi is írtunk a bővül járathálózatukról: az idén 38 ország 86 városa, és köztük tíz új úti cél lesz elérhető TAP-járatokkal. Ilyen Tallin, Belgrád, Nantes, Göteborg, Hannover és a spanyolországi Oviedo, de több dél-amerikai úti cél, Bogotá, Panamaváros, Bogota és Belem is. Hazánkban tavaly 32,5 ezer utas választotta a TAP-ot, ezért nyártól a jelenlegi hét helyett, Lisszabonfól Budapestre hetente nyolc járat közlekedik majd. Júniustól a portugál légitársaság hetente háromszor indítja járatait, kedden, pénteken és vasárnap a Lisszabon-Manaus-Belem-Lisszabon útvonalat bejárva. Így most már Brazíila északi részét is elérhetik közvetlen járattal az utasok, amely régió komoly turisztikai potenciállal bír, már csak azért is, mert eddig kevés nemzetközi járat indult a térségbe.

A légitársaság Lisszabonból ideális csatlakozási lehetőségeket kínál más portugál városokba (Portó, Algarve, Funchal, Azori-szigetek), továbbá a Zöld-foki-szigetek, Marokkó, Spanyolország számos városa, továbbá Dél-Amerika felé. Brazíliában 10 pontra repül a TAP, ezzel ők a piacvezető európai légitársaság.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
2 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
2 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
6 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.