Egy karóra is elég a beszálláshoz

Nem kell beszállókártyát nyomtatni, nem kell a lemerülő mobiltól tartani, most már egy, a csuklónkon lévő okosóra is elég a beszálláshoz. A Sony SmartWatch képernyőjét elég csak bemutatni a Vueling beszállókapuinál.

A spanyol Vueling légitársaság utasai lehetnek az elsők Európában, akik a csuklójukon lévő karórával mutathatják meg a biztonsági ellenőrzéseknél az elektronikus beszállókártyáikat. Ehhez három dolog kell: a légitársaság e-beszállókártyás mobil alkalmazása, egy okostelefon és a Sony SmartWatch okosórája, amelyen egy applikáció segítségével jelenik meg a letöltött beszállókártya.

 

Fotó: Sony Mobile

Az androidos okostelefonokkal használható SmartWatch gyakorlatilag a telefon értesítéseit ismétli meg a csuklón. Az érintőképernyős óra – ha nem akarjuk vagy nem tudjuk valami miatt elővenni a telefonunkat –, értesít a bejövő hívásokról, üzenetekről, tárolhatunk rajta adatokat, zenelejátszást irányíthatunk vele, és még számos appal felszerelhetjük. Áprilistól a Google Play-ből tölthetjük le az okosórához szükséges applikációt.

Az e-beszállókártya egy olyan QR-kód, amely tartalmazza az utas nevét és járatának információit. A biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapuknál is ezt a kódot olvassák le a telefonunkról vagy táblagépünkről, de emellett a személyinket vagy útlevelünket is meg kell mutatnunk.

A papíralapú ügyintézés helyett az utóbbi években egyre több légitársaság kínálja fel a mobil check-in és az e-beszállókártyák lehetőségét utasainak. A Budapestről induló járatokkal is rendelkező hagyományos és fapados légitársaságok telefonos alkalmazásait korábban egy cikkben gyűjtöttük össze.Itt elolvashatja, hol és milyen applikációkkal segítik a becsekkolást és a beszállást.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek