» Hírek

Egy karóra is elég a beszálláshoz

| | Nem érkezett még hozzászólás
Nem kell beszállókártyát nyomtatni, nem kell a lemerülő mobiltól tartani, most már egy, a csuklónkon lévő okosóra is elég a beszálláshoz. A Sony SmartWatch képernyőjét elég csak bemutatni a Vueling beszállókapuinál.

A spanyol Vueling légitársaság utasai lehetnek az elsők Európában, akik a csuklójukon lévő karórával mutathatják meg a biztonsági ellenőrzéseknél az elektronikus beszállókártyáikat. Ehhez három dolog kell: a légitársaság e-beszállókártyás mobil alkalmazása, egy okostelefon és a Sony SmartWatch okosórája, amelyen egy applikáció segítségével jelenik meg a letöltött beszállókártya.

Fotó: Sony Mobile

Az androidos okostelefonokkal használható SmartWatch gyakorlatilag a telefon értesítéseit ismétli meg a csuklón. Az érintőképernyős óra – ha nem akarjuk vagy nem tudjuk valami miatt elővenni a telefonunkat –, értesít a bejövő hívásokról, üzenetekről, tárolhatunk rajta adatokat, zenelejátszást irányíthatunk vele, és még számos appal felszerelhetjük. Áprilistól a Google Play-ből tölthetjük le az okosórához szükséges applikációt.

Az e-beszállókártya egy olyan QR-kód, amely tartalmazza az utas nevét és járatának információit. A biztonsági ellenőrzésnél és a beszállókapuknál is ezt a kódot olvassák le a telefonunkról vagy táblagépünkről, de emellett a személyinket vagy útlevelünket is meg kell mutatnunk.

A papíralapú ügyintézés helyett az utóbbi években egyre több légitársaság kínálja fel a mobil check-in és az e-beszállókártyák lehetőségét utasainak. A Budapestről induló járatokkal is rendelkező hagyományos és fapados légitársaságok telefonos alkalmazásait korábban egy cikkben gyűjtöttük össze.Itt elolvashatja, hol és milyen applikációkkal segítik a becsekkolást és a beszállást.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.