Az Indiai-óceánba zuhanhatott az eltűnt maláj gép

Az Indiai-óceánba zuhanhatott az eltűnt maláj gép

"A malajziai miniszterelnök bejelentette, hogy brit műholdképek elemzése alapján az eltűnt maláj gép az Indiai-óceánba veszhetett az ausztráliai Perth közelében" – írja az Index.hu. A Malaysia Airlines MH 370-es járatán utazó 239 ember családtagját a légitársaság sms-ben tájékoztatta, hogy minden bizonyíték arra mutat, a gép az Indiai-óceán déli részén lezuhant. A gépen 154 kínai utas volt, a családtagjaiknak egy pekingi hotelben jelentették be a híreket.

 

Két és fél hete folyamatosan keresik a gépet. 26 ország mintegy 60 hajója és 50 repülőgépe kutat nyomok utánFotó: Paul Kane / Europress / Getty

Nadzsib Razak malajziai miniszterelnök rendkívüli sajtótájékoztatóján keddre ígért bővebb tájékozatást. Annyit azonban már ma is elárult: "a brit légibaleset-vizsgáló hatóság (AAIB) és az Inmarsat nevű brit műholdcég további vizsgálatokat végzett, és az elemzésük alapján arra jutottak, hogy az MH 370-es járat utolsó pozíciója az Indiai-óceán közepén volt. Ez a pont távol esik bármilyen lehetséges leszállóhelytől".

Hivatalosan még nem találták meg a gép roncsait, habár két fontos nyomra is bukkantak az Indiai-óceán déli részén. A részletekről az Indexen olvashat tovább.

 

Újabb cikkünk ebben a témában:

 

Balesetnek nyilvánították az eltűnt maláj gép katasztrófáját
Az utasok hozzátartozói csak így igényelhetnek kártérítést a légitársaságtól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek