Óriási akvárium és vízi játszótér lesz Kaposváron

Óriási akvárium és vízi játszótér lesz Kaposváron

Csaknem 700 millió forintból a nyárra megújul a Kaposvár melletti Deseda tó környéke. A jelenleg félidőben tartó, júniusra befejeződő munkálatok során a már elkészült két híd mellett 220 millió forintból egy látogatóközpont épül a Deseda élővilágát bemutató óriás akváriummal, kialakítanak egy a tavat körülölelő tanösvényt, egy vízi játszóteret, továbbá 14 kilométer hosszan kerékpárutat, valamint esőbeállókat építenek a tó körül. Nyitnak egy biciklikölcsönzőt, és épül egy kilátó is, ahonnan pazar látvány tárul majd a látogatók elé.

A Deseda tóFotó: Csapó Péter / Indafotó

A kaposvári Rippl-Rónai Múzeum által üzemeltetett üveglétesítményben természettudományos kiállítások kapnak helyet, és konferenciákat, előadásokat, osztályoknak bemutatókat is lehet majd rendezni. A látogatóközpont melletti kikötőből egy menetrend szerint közlekedő elektromos kirándulóhajóval be lehet járni a Desedát.

A Kaposvártól északra fekvő, két városrész - Kaposfüred és Toponár - közötti Deseda Magyarország leghosszabb, nyolc kilométeres mesterséges tava, a melyet 1974-ben duzzasztottak fel úgy, hogy a Deseda-patakot elzárták egy völgyzáró gáttal. A több mint 200 hektárnyi, nyolcmillió köbméter víz tárolására alkalmas, eredetileg árvíztározásra létrehozott tó és környezete helyileg védett természetvédelmi terület, és a fejlesztések révén még kellemesebb időtöltést kínál majd a strandolóknak, a kirándulóknak és a horgászoknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek