» Hírek

Újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot

| | Nem érkezett még hozzászólás
A belvárosban található Borkonyha Michelin-csillagot kapott, az I. kerületi Déryné Bisztró pedig Bib Gourmand minősítést nyert el. Bécsben négy új étterem kapott Michelin-csillagot, Észak-Európában pedig tíz vendéglátóhely is büszkélkedhet a címmel.
Fotó: Borkonyha.hu

A Michelin-kalauz Main Cities of Europe szerkesztői a Borkonyhát fantasztikusnak tartják, és kiemelték a különösen kedvező ár-érték arányt. A Borkonyha az első olyan díjazott Budapesten, amelyet nem a csúcsgasztronómia, hanem a bisztrós, lezserebb vonal jellemez, viszont a hazai közönség és a turisták körében is nagyon népszerű - olvasható a www.dinigguide.hu oldalon.

Mint írják: "A belvárosi Borkonyha egyedi válogatású borkínálattal kíséri szellemesen innovatív, változatos bisztrókonyháját. Családias légkört sugárzó belső tere minden elemében a formalitásoktól mentes étkezést szolgálja. A magyar bisztró vonal eddigi eredményeit hasznosítva, de mindig saját kreációikkal alakították ki városszerte népszerű stílusukat. Fogásaik többségében napi beszerzésű, friss alapanyagokból készülnek."

A kalauz értékelése szerint a Déryné Bib Gourmand minősítést kapott, míg a Bock Bisztró, a Vár: A Speiz Étterem és az Arcade Bistro Bib Gourmand minősítését törölték. A korábban csillaggal kitüntetett fővárosi Onyx és Costes éttermek megőrizték elismerésüket. Így a Sas utcában található Borkonyhával együtt már három Michelin-csillagos vendéglátóhely van a fővárosban.

Csillaghullás egész Európában

A szomszédos Ausztria fővárosa gasztronómiáját négy új Michelin-csillaggal jutalmazták: csillagot kapott a Konstantin Filippou, a Tian, az Edvard és a Vincent étterem. A korábban elismert bécsi és salzburgi éttermek megtartották csillagaikat - Salzburgban az Ikarus, a Pfefferschiff és a Carpe Diem nevű éttermek büszkélkedhetnek a Michelin-kalauz elismerésével - írja az MTI.

Valóságos "csillaghullás" volt Észak-Európában: az étteremkalauz tíz újabb vendéglőt vett fel a csillagosok közé Dániában, Svédországban, Finnországban és Norvégiában. Csillagokat fővárosi éttermek, illetve egy göteborgi konyha kapott.
"Az északi országok gazdag étkezési kultúrával és a regionális termékek széleskörű kínálatával rendelkeznek" - írta közleményében Michael Ellis, a Michelin igazgatója. Áprilisban az északi országok vendéglői kínálatának bemutatására külön kalauz jelenik meg.

Három csillagot kapott a dán főváros, Koppenhága, ahol az ínyencek már két 2-csillagos étterem - a már világhírű Noma mellett a Parken labdarúgó-stadionban lévő Geranium - között választhatnak. A kis skandináv ország így immár összesen 17 Michelin-csillaggal büszkélkedhet, többel, mint bármelyik északi szomszédja.

Egy új kétcsillagos vendéglőt találnak az étteremlátogatók Athénban, ahol a Funky Gourmet vívta ki a gasztrozsűri elismerését.

A Michelin étteremkalauz külön-külön összesen 23 országban jelenik meg. Ezenkívül évente megjelenik a 20 európai ország 44 városát lefedő Main Cities of Europe is, amelyet szerdán adtak ki Stockholmban.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
4 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
4 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.