Sílécekkel tüntetnek a Balatonon

A lécekre applikált festményekkel a tó hosszabb nyitva tartásáért demonstrálnak a turisztikai szakemberek. Így fújnak ébresztőt a téli álmot alvó balatoni polgármestereknek és vállalkozóknak.

Sílécekre akasztott festményeket állítanak ki vasárnap egy órakor Balatonfüreden, a mólón, mert azt szeretnék megmutatni, hogy az osztrák sípályákról kellene példát venniük a magyar turisztikai szereplőknek. Ott ugyanis a téli főszezon után sem áll le az élet - közölték a szervezők pénteken az MTI-vel.

A képek mellett tavaszi hangulat is fogadja a látogatókatmagocilla / Indafotó

Hozzátették: a Balatoni Riviéra Turisztikai Egyesület rendezvényén várhatóan több balatoni polgármester is részt vesz. A Balaton - jó esetben- mindössze két hónapig vonzza a turistákat, holott turisztikai szempontból egész évben jó adottságokkal rendelkezik a magyar tenger is. A festők és turisztikai szakemberek demonstrációja azt jelképezi, hogy fel kell ébredniük a balatoni polgármestereknek, hivataloknak, vállalkozóknak téli álmukból, ha azt akarják, hogy több turista legyen a Balatonon - közölték a szervezők.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek