Alakul a bringaturizmus Baranyában

Őszre kerékpárutat, kölcsönzőket és pihenőhelyeket ígérnek.

Dél-Baranya kerékpáros turizmusának fellendítését szolgálja az a 400 millió forintos beruházás, amelynek támogatási szerződését Tiffán Zsolt, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke és Sitányi László, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség vezetője csütörtökön, Pécsett írta alá. Az október végéig tartó beruházás kerékpárút építését, nyomvonal kijelölését, kerékpár-kölcsönzők és információs pontok telepítését, valamint pihenőhelyek létesítését foglalja magában - írja az MTI.

Ős-Dráva kerékpárút készül

Riegl Gábor megbízott Baranya megyei főépítész az aláírással egybekötött sajtótájékoztatón elmondta, hogy Magyarország egyik legszegényebb térsége, az Ormánság felzárkóztatását célzó Ős-Dráva program keretében megvalósuló fejlesztés részeként több mint 2,5 kilométer kerékpárutat építenek Drávaszabolcson, illetve kijelölik az Ormánság főbb településeit összekötő Ős-Dráva kerékpárút 125 kilométer hosszú nyomvonalát.

Hozzátette: az október végéig tartó és száz százalékban pályázati támogatásból megvalósuló projekt fontos eleme kerékpárkölcsönzők és a információs pontok telepítése Vajszlón, Kémesen, Vejtiben, Sellyén és Harkányban, továbbá tizenkét pihenőhely építése az Ős-Dráva kerékpárúthoz kapcsolódóan. A főépítész hangsúlyozta, hogy az innovatív kerékpáros szolgáltatások révén a fejlesztés hozzájárul ahhoz, hogy biciklivel az idősek, vagy a kevésbé aktívak is megismerhessék a térséget.

Bringával munkába

Tiffán Zsolt arról szólt, hogy a beruházás segíteni fogja a térségben élőket, hogy kerékpárral is biztonságosan eljuthassanak munkahelyeikre, a turistáknak pedig lehetőséget nyújt az Ormánság érintetlen természeti értékeinek megcsodálására.

Az Ős-Dráva program összehangolásáért felelős kormánybiztosaként is dolgozó politikus hozzátette: a projekt kapcsolódik a Villány-Siklós-Harkány kerékpárúthoz, és mivel összeköti az Ormánságot a turizmus szempontjából fejlettebb területekkel, hozzájárul a komplex turisztikai attrakciók létrehozásához is. Úgy vélte, hogy a kerékpárút-hálózat bővítése újabb beruházásokat generálhat a ma még fejletlen ormánsági turisztikai szolgáltató szektorban, elősegítve a látogatók tartózkodási idejének meghosszabbítását.

Tiffán Zsolt kitért rá: jól halad a szintén az Ős-Dráva programhoz kapcsolódó látogató központ építése Szaporcán, s a közelmúltban kötött megállapodásnak köszönhetően megkezdődhet nyolc védett ormánsági templom rekonstrukciója is. Szavai szerint mindez tovább növeli a turisztikai kínálatot a térségben.

Kapcsolódó anyagok:

Új kerékpártárolók a budapesti pályaudvarokon
Luxushotelek, ahová öröm két keréken érkezni

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek