Repülési üzemmódban használhatják mobiljaikat a Germanwings utasai

Márciustól a Germanwings teljes úthálózatán, valamennyi repülőgépén használhatják az utasok kütyüiket felszállás és landolás alatt is, továbbá a parkolási pozíció elhagyása, illetve a parkolás megkezdése során.

Az utasok táblagépeiket, okostelefonjaikat és e-book olvasóikat a fedélzeti tartózkodás teljes időtartama alatt megszakítás nélkül bekapcsolva hagyhatják. Az egyetlen kikötés, hogy az eszközöket ún. repülési üzemmódba kell állítani.

A Germanwings ezzel az Európai Bizottság egy új javaslatát és a Szövetségi Légügyi Hivatal megfelelő engedélyét helyezi át a gyakorlatba. Az engedély Németországban jelenleg valamennyi Airbus típusú repülőgépre vonatkozik, a Germanwings flottáját pedig kizárólag Airbus A319-es és A320-as repülőgépek alkotják. Idáig valamennyi elektronikus berendezést a repülőgépek felszállása és landolása alatt ki kellett kapcsolni.

Mivel a Germanwings úgy látja, hogy ez a lehetőség jelentősen hozzájárul az utasok kényelméhez, a légitársaság a lehető legkorábbi időpontban vezeti be az új irányelvet. A repülés időtartama alatt a többi utasra való tekintettel a telefonálást továbbra sem engedélyezik. A mobiltelefonok, táblagépek bekapcsolva maradhatnak, de a készülékeket repülési üzemmódra kell átállítani.

A British Airways már tavaly decemberben, az európai légitársaságok közül elsőként bejelentette, hogy véget vet az elektronikus kütyük tilalmának.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek