Könnyen rémálommá válhat az olcsó utazás: ezt jó tudni

A hostelek - elvileg - alkalmasak arra, hogy 15-20 euróért eltöltsünk néhány éjszakát Párizsban, Rómában, vagy valamelyik brit nagyvárosban, azonban a kezdő hosteleseknek érdemes több dologra is figyelni.

Egy dolog biztosan nem változott az utazási szokásokban az elmúlt években: sokan, sőt, egyre többen keresik az olcsó szálláshelyeket. Ez pedig azzal is együtt jár, hogy látványosan megszaporodtak a hostelek, azaz az ifjúsági szállók Európa nagyvárosaiban - így Budapesten is. A Pénzcentrum.hu összeszedte a jellemző negatívumokat, hogy eldönthesd, megéri-e spórolósra venned az utazást.

Manapság nem mindenki engedheti meg magának, hogy nyaralását luxusszállodában töltse. Nekik nyújthatnak megfelelő, olcsó szálláshelyet a hostelek és az ifjúsági szállók. Néhány dolgot azonban nem árt tisztázni mielőtt a következő filléres utazásodat tervezed; ezeknek a lehetőségeknek is megvan ugyanis a hátulütője. Lehet például, hogy horkol a szobatárs. Vagy szimplán büdös. Esetleg ránk nyitja az ajtót a fürdőszobában.

Szeretnéd tudni, hogy mire kell még vigyázni? A teljes cikket a Pénzcentrum.hu oldalon olvashatod.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek