Badacsonyi borok a New York-palotában

A badacsonyi borászok személyesen kínálják a borvidék 155 borát, az őshonos magyar fajta, a Kéknyelű lesz a középpontban.

Az összborvidéki bemutatkozás immár harmadik éve valósul meg a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület koordinálásával és a badacsonyi borászok közreműködésével.

A március 19-i rendezvényen a Badacsonyi Borvidék 31 borászatának 155 borát lehet majd megkóstolni. Annak érdekében, hogy a résztvevők a badacsonyi kínálat legjavával találkozzanak, egy helyi borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti a borokat. A rendezvénynek immáron harmadik éve a borvidék támogatója, a New York Kávéház ad otthont.

A rendezvény kiemelt fajtája a Magyar Értéktárba nemrég bekerült Badacsonyi Kéknyelű lesz, amelyből minden pincészet elhozza a saját büszkeségét. Ezt az őshonos magyar szőlőfajtát szinte kizárólag a Badacsonyi Borvidéken termesztik, ezért a szervezők joggal nevezhetik a március 19-i rendezvényt a világ legnagyobb Kéknyelű kóstolójának. A kóstolót megelőző sajtótájékoztatón a Badacsonyi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet szakembere tart előadást a fajtáról. A Kéknyelű mellett további borvidéki különlegességekkel is lehet majd ismerkedni az eseményen, mint például Rózsakő, Vulcanus, Zeus vagy Budai zöld.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek