Kölyöklabor nyílt a fővárosi állatkertben

Kölyöklabor nyílt a fővárosi állatkertben

Az iskolák 2-6. osztályos csoportjainak kínál érdekes és látványos kémiai foglalkozásokat a Kölyöklabor a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

A bejelentkező osztályoknak alkalmanként egy vízkémiai és egy élelmiszerkémiai kísérlet elvégzésére van lehetősége. Az egy órás foglalkozásokat hetente keddenként és szerdánként három idősávban tartják a Varázshegyben - közölte a BASF Hungária Kft. hétfőn az MTI-vel.

A Kölyöklabor a BASF Kids' Lab nemzetközi ismeretterjesztő programjának részeként nyílt meg. Az első Kölyöklabort 1997-ben nyitották meg Ludwigshafenben, a vállalat németországi központjában. A cég kémiai ismeretterjesztő programjain 2012-ben több mint 64 ezer fiatal vett részt szerte a világon. Magyarországon 2011 októberében indult el a program, amelynek keretében eddig ötezer hazai kisiskolás kapott betekintést a kémia rejtelmeibe.

A program célja, hogy a legfiatalabbaknak emlékezetessé tegye az első találkozást a laboratóriummal, felkeltse érdeklődésüket a kémia iránt és hogy bemutassa, mennyi mindenben járul hozzá a kémia mindennapi életünkhöz.

Kevésbé a szakmai ismeretek közvetítéséről, sokkal inkább annak a szemléletmódnak az átadásáról van szó, hogy hogyan is működnek a természettudományok. Ennek fontos eleme az önálló kísérletezés, így a gyerekek aktív részesei a foglalkozásoknak, ügyességüket, pontosságukat és kreativitásukat is fejleszti, hogy kis kémikusként dolgozhatnak - olvasható az összegzésben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek