Ezek a legjobb borospincék az égben

A Business Traveller magazin borversenyének eredménye alapján az ausztrál Qantas légitársaságnak van a legjobb fedélzeti borválasztéka, és amíg az Emirates vörös és desszert borkínálatban erős, addig az Eva Air fehér borban és pezsgőben.

A luxus utazásnak szinte járulékos eleme a több ezer méteres magasságban felszolgált minőségi bor vagy pezsgő. Az angol Business Traveller magazin pedig minden évben teszteli a légitársaságokat, hol kínálják a legjobb alkoholos italokat. Az idei megmérettetésre 28 légitársaság nevezett, a bírálatra decemberben került sor Londonban, ahol Master of Wine-okból és neves borértőkből álló négytagú bizottság rangsorolta a vakon kóstolt tételeket. Az eredményeket február elején, egy nagyszabású gála keretében ismertették.

A Cellars in the Sky vagyis a Pincék az égben borverseny díjazottai között az ausztrál Qantas vitte el legtöbb kategóriában az aranyérmet, míg az Emirates és a tajvani Eva Air két-két, az El Al, az Air New Zealand és a Qatar Airways egy-egy első helyezést ért el. Utóbbi kétszer is a magyarok kedvenc légitársasága volt, a felszolgált italok minőségétől függetlenül.

A fehér és a habzó bor kategóriában győztes EVA Air légikisasszonyai

 A legjobb vörösbort az arab Emirates és az ázsia Cathay Pacific társaság kínálja, a legjobb desszert bort az El Al és az Emirates, a legjobb pezsgőt és fehér bort pedig az EVA Airways (üzleti osztály) és a Quantas (első osztályon) szolgálja fel. Utóbbi légitársaságnak egyébként még a stewardessei is Louboutin-cipőben dolgoznak.

A versenyen külön kategóriában versenyeztek a business és az első osztályon felszolgált italok, azon belül is a fehér, a vörös, a desszert borok és a pezsgők. A kategória győzteseit ezen az oldalon részletesen is megtalálja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek