Nem okozott fennakadást a légi irányítók sztrájkja Budapesten

Nem okozott fennakadást a légi irányítók sztrájkja Budapesten

Nem okozott fennakadást a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a légiforgalmi irányítók csütörtöki, nemzetközi demonstrációja - közölte Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Fotó: Path Dániel / TraveloForrás: Travelo

 Tájékoztatása szerint a Lufthansa törölte reggeli müncheni járatát, így az el sem indult a bajor városból. A meghirdetett járatok mindegyike időben érkezett, késések nem voltak. Hozzátette: a szolidaritási akció idejében alacsony volt a ferihegyi repülőtér forgalma.

A HungaroControlnál működő Control Magyar Légiforgalmi Irányítók Szakszervezete 9 és 11 óra között csökkentett kapacitással szolgálta ki az átrepülő forgalmat és 50 százalékos kapacitással működött a közelkörzeti, valamint a torony irányítás.

A szakszervezet az Európai Közlekedési Dolgozók Szövetsége (ETF) tagszervezetként csatlakozott a szövetség felhívásához. A megmozdulásban Magyarországon kívül Franciaország, Olaszország, Portugália, Szlovákia, Csehország, Ausztria és Görögország légiforgalmi irányítói vesznek részt. A régióban már véget ért a demonstráció, Portugáliában 13 és 15 óra között szolgáltat majd csökkentett teljesítménnyel a légiforgalmi irányító szolgálat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek