Budapest népszerűbb, mint Berlin vagy Amszterdam

Hongkongba érkezik a legtöbb turista a világon, de a top tízben ott van a török Riviéra és Párizs is. Budapest a 27. legnépszerűbb turistacélpont, maga mögé utasítva Bécset, Berlint vagy éppen Madridot.

 

Hongkong a világ legnépszerűbb turistacélpontja – legalább is ez derül ki egy, a napokban publikált kutatás adataiból. Az Euromonitor International elemzőcég 57 ország adatait vetette össze, emellett nemzeti adatbázisokból, reptéri érkezések és vendégéjszakák statisztikáiból kalkulálta ki eredményeit.

Az első helyezett: Hong Kong, Kína - További képekért kattintson!
Galéria: Legnépszerűbb városok
Fotó: Roland Neveu / Europress / Getty

 

A legtöbb turistát vonzó városok listáján az első tízbe 6 ázsiai város került, ezek a már említett első helyezett Hongkong mellett Szingapúr, Bangkok, Makaó, Kuala Lumpur és Sencsen. A további helyeken olyan népszerű turistacélpontok osztoznak, mint a negyedik helyezett London, a nyolcadik New York, a kilencedik Antalya, vagy éppen a tizedik Párizs.

A teljes lista az első száz legnépszerűbb helyet sorolja fel, amibe Budapest is befért: a magyar főváros a 27. helyen tanyázik a maga 4,82 millió turistájával. A dolog különlegessége, hogy olyan nagymenő városokat utasítunk magunk mögé az Euromonitor International listáján, mint Bécs, Amszterdam, Madrid vagy Berlin.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek