Megnyílt New York legmagasabb szállodája

Megnyílt New York legmagasabb szállodája

Január hetedikén nyitotta meg kapuit New York új, 230 méter magas szállodája, a Marriott lánc két márkájának szobáival – adta hírül a Turizmusonline.hu. A Broadway és az 54. utca sarkán álló 68 emeletes épületben egy 378 szobás Courtyard Hotel és egy 261 szobás Residence Inn kapott helyet, ugyanakkor sem irodák, sem lakások nincsenek a toronyházban.

Nem csak rettentően magas, de nagyon szép is. Kattintson és nézze meg galériánkat!
Galéria: Courtyard Marriott New York
Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

A New York jelképének számító 381 méter magas Empire State Buliding mellett még így is eltörpülő épületben működő két szállodának közös a bejárata és a lobbyja, a Courtyard szobái a 6-33. szinteken, a Residence Inn szobái a 37-65. szinten kaptak helyet, a közösségi helyiségek a hotelszintek között fekszenek. A 320 millió dollárból épült szálloda Courtyard szintjein a szabadidős és üzleti utazókra számítanak, míg a Residence Inn hosszabb távú tartózkodásra érkező ügyfelekben bíznak – írja a Turizmusonline.hu.

A hotelben 159 dollártól szállhatunk meg éjszakánként, szobáinak fala padlótól a mennyezetig üvegből van, lélegzetelállító kilátást kínálva a Central Parkra, a Times Square-re, vagy éppen a Hudson folyóra.

New York népszerűségét bizonyítja, hogy tavaly 54,3 millió turista kereste fel, 2014-ben pedig Michael Bloomberg polgármester becslése szerint az 55 milliót is elérheti. A szállodák éves átlagos kihasználtsága 85%-os, az átlagos szobaár a tavalyi év során 254 dollár volt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek