» Hírek

2014-től hidroplánnal repülhetünk Horvátország szigetei között

| | Nem érkezett még hozzászólás

Egy évtizede próbálják a horvátországi szigetek közti hidroplán forgalmat beindítani, 2014-ben végre sikerülhet – írja a Turizmusonline.hu.

Horvátországban a 2014-es turisztikai év egyik újdonsága a hidroplánok forgalomba állítása. A projekt megálmodója a European Coastal Airlines (ECA). Jan Albers, a cég marketingigazgatója szerint a jég akkor tört meg, hogy Split városa és a spliti kikötő beadta a derekát. De Albers szerint Horvátország uniós csatlakozása is új horizontokat nyitott meg. A szükséges engedélykérelmeket a cég beadta, pozitív elbírálást követően az engedélyek birtokában indulhatnak elsőként a Split-Matejuska, Split-Resnik, Hvar, Korčula, Vis és Lastovo járatok.

A viteldíjakról Albers elmondta: lehet, hogy a Croatia Airlines Zágráb-Split repülőjegy olcsóbb, mint az ECA Split-Korcula fuvarja, de ők állami támogatás nélkül üzemeltetik járataikat.  A Split-Hvar közti 10, vagy a Split-Korčula közötti 22 perces repülés viszont megfizethető lesz a helyiek számára is. Mint mondta, előbbi útvonalon 300 kuna alatti – 11 600 forint – bevezető viteldíj várható. Sőt, részben a helyiek miatt egész éves üzemelést terveznek, de a téli menetrenddel céljuk a horvát szigetvilág szezonjának meghosszabbítása is.

A hidroplánok turisztikai hasznosítása egyébként nem újkeletű ötlet. Kilencven évvel ezelőtt például Magyarországon is virágzott a hidroplán közlekedés: 1923-ban sikk volt a fővárosból a Balatonra légi taxizni. További érdekességeket is megtudhat a magyar hidroplán múltról korábbi cikkünkből, melyet ide kattintva olvashat el.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Sissi Park Lachtal - Ausztria
 
A SissiPark Lachtal pályaszállás három épületében 22 db exkluzív belsőépítészeti kialakítású apartmannal várja vendégeit az ausztriai Lachtalban.

cobranco élménybeszámolót írt
Tiszta erőből Alpok
16 órája
cobranco új galériát hozott létre
Tiszta erőből Alpok
17 órája

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.