» Hírek

3D-s törökkori filmmel is csalogat Drégelypalánk

| | Nem érkezett még hozzászólás
A nógrádi településen várhoz vezető tíz állomásos kulturális tanösvényt építenek, padokat és mellékhelyiséget alakítanak ki a környező tisztáson, de háromdimenziós kisfilm is készül a drégelyi csatáról.

Több mint 200 millió forintos turisztikai fejlesztés kezdődött a Nógrád megyei Drégelypalánkon, a beruházás keretében többek között interaktív múzeumot és kulturális tanösvényt alakítanak ki, és folytatják a nemzeti örökség részét képező Drégely vár feltárását is - tájékoztatta az MTI-t a község polgármestere.

Dombai Gábor elmondta: a középkori történelem egyik legjelentősebb maradványát, Drégely várát évente 12 ezernél is több turista látogatja meg, de nagyon kevesen töltenek el néhány napot a településen.

Az önkormányzat 235,5 millió forint támogatást nyert az Észak-magyarországi Operatív Program (ÉMOP) pályázatán, a 2014 decemberéig tartó fejlesztésekkel az a céljuk, hogy Drégelypalánk új turisztikai célponttá váljon Nógrád megyében és növeljék az eltöltött vendégéjszakák számát - tette hozzá.

A polgármester közölte: felújítják a várrom egyik körbástyáját és kialakítanak egy a várhoz vezető, a helyi történelmet bemutató, tíz állomásból álló kulturális tanösvényt.

A Szondi-várjátékok helyszínéül szolgáló Schaffer-kút környékén elterülő tisztáson pedig tájékoztató táblákat, asztalokat, padokat, hulladékgyűjtőket, esőbeállót helyeznek el és illemhelyet is kialakítanak.

A beruházás fő eleme egy interaktív múzeum és turisztikai központ kiépítése a jelenleg is Szondi-kiállítóhelyként működő épület és a mellette lévő parasztház teljes átépítésével. Dombai Gábor elmondta: helyet kapnak majd itt a helyi néphagyományok, elkészül a várat bemutató rekonstrukciós kisfilm, valamint egy háromdimenziós, a drégelyi csatát és a törökkort bemutató történelmi kisfilm is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.