A francia Val Thorens a világ legjobb síterepe

A francia Val Thorens kapta a világ legjobb síterepe díját Kitzbühelben, de a World Ski Awards gálán a legjobb sí szállásokat faház, butik hotel és szálloda kategóriában is díjazták.

 

Fotó: Mark Kozhura / Flickr.com


A sísport legnagyobb elismerésének számító díjért húsz országból 188 sípálya versengett, amelyek közül számos turisztikai szakember és síközpontokat látogató vendég választotta ki a világ legjobb sídesztinációját és szálláshelyeit.

A Trois Vallées-ben fekvő Val Thorens sípályarendszer Európa legmagasabban fekvő sípályájának számít, talán ezért sem véletlen, hogy idén nemcsak a legjobb francia téli síterepnek választották, de több ország legendás síelő, téli üdülőhelyeit is megelőzte. Az eseményen a pályaszállásokat is díjazták, így aztán a világ legjobb sífaházának a kanadai Revelstoke hegység Bighorn övezetét választották, az osztrák Aurelio Lech nyerte a világ legjobb sí-boutique hotele díját (a boutique hotel kicsi, karakteres luxushotelt takar), és a világ legjobb síszállodájának a coloradói Ritz-Carlton Bachelor Gulch számít.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek