» Hírek

Londoni fogturistákra is épít a sármelléki reptér

| | Nem érkezett még hozzászólás
Az oroszok szívesen és egyre gyakrabban utaznak Hévízre, de jövőre Nagy-Britanniából is hozhat új vendégeket a gyógyászati és a fogászati turizmus.

Benkő Attila, a hévízi önkormányzat tulajdonában lévő társaság ügyvezetője elmondta: a tavalyi, 13 700 fős forgalom után idén 25 ezer utazó indulását és érkezését tervezték Sármelléken, ahol mostanáig 24,5 ezer utas fordult meg. December utolsó napjaiban még három, január első két hetére áthúzódóan összesen tíz, orosz chartergép érkezik a pravoszláv karácsony idejére-  - tájékoztatta a Hévíz-Balaton Airport Kft. vezetője szerdán az MTI-t.

Fotó: Angela Stafford / Wikipedia

Egyre többen vannak az oroszok

Az idei év utasforgalmának több mint tízezres bővülése legnagyobb részt az orosz vendégek gyarapodásának köszönhető. Emlékeztetett arra, hogy idén először menetrend szerinti járatot indított az Air Baltic Rigából, illetve Moszkvából áprilistól váltak rendszeressé a chartergépek.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta: utazási irodákkal együttműködve új svájci és norvég, valamint cseh és lengyel charterek közlekedtetéséről tárgyalnak, de a Wizzairrel is egyeztetnek egy londoni célpontról. Hozzátette, hogy a fapados járattal főként nem turisták utaznak, de reményeik szerint a gyógyászati és a fogászati turizmus új vendégeket hozhat Nagy-Britanniából.

Több, nagyobb gép érkezik

Az Air Baltic-kal három évre kötött szerződés értelmében jövőre nagyobb gépek és sűrűbben is érkezhetnek Lettországból, ehhez az észt, a lett és a finn piacokon indítanak népszerűsítő kampányt. Tervezik azt is, hogy közös marketingakcióval a Baltikumból fiatalokat hoznának a nyári balatoni zenei fesztiválokra.

A nagy sikerrel elindult moszkvai járatok engedélyeztetési folyamata ott tart, hogy a charterekből jövő tavasszal várhatóan menetrendszerinti járatok válnak. A német PA Touristik jóvoltából - amely a hévízi Mutsch Ungarn Reisennel másfél évtizede köt össze német nagyvárosokat Sármellékkel - a svájci Bázel is az új repülési célpontok között szerepel jövőre - jelezte a polgármester.

Papp Gábor arra is kitért, hogy terveik szerint 2014-ben 15-20 százalékkal bővülhet a Hévíz-Balaton Airport utasforgalma, ezt a repülési szezon széthúzásával és újabb járatok beindításával szeretnék elérni.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az új európai uniós költségvetési ciklusban szeretnének támogatásokat szerezni a repülőtér környezetének és útjainak rendbetételére, amihez már elkészültek a pályázati, fejlesztési tervek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.