Még több KLM-járat Afrikába

Még több KLM-járat Afrikába

2014 január elsejétől a KLM és a Kenya Airways bővíti közös útvonalainak számát, hosszú távú célja pedig az Európa és a Kelet-Afrika közötti járatok számának megduplázása. A két társaság közti hosszú távú kooperáció lehetővé teszi a hálózatok és a menetrendek optimalizálását.

A KLM és a Kenya Airways közötti együttműködés 1995-re nyúlik vissza. Ma már a Kenya Airways és a KLM naponta több járatot indít az amszterdami Schiphol és a nairobi Jomo Kenyatta nemzetközi repülőterek között. A légitársaságok így közösen heti 19 járatot működtetnek Franciaország, Hollandia és Kenya között. A járatok kombinált árbevétele meghaladja az 500 millió amerikai dollárt.

2014-től számos új desztináció lesz elérhető az utasok számára: London – Nairobi; Amszterdam –Entebbe/Kigali járat; Amszterdam – Lusaka és Harare járatok; illetve az Amszterdam-Kilimandzsáró/Dar-es-Salaam járat.

A KLM Holland Királyi légitársaságot 1919-ben alapították, ezzel a világ legidősebb légitársaságának számít, amelyik még az eredeti neve alatt működik. 2004-ben az Air France és a KLM AIR FRANCE KLM néven egyesült. Megtartva saját identitását, a csoport a három eredeti üzletágra fókuszál: személyszállítás, rakomány és légijármű-karbantartás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek