Jelentősen növelte a profitját az easyJet

Az elmúlt évben 51 százalékos profitot termel. Hasznos ötlet volt a foglalható ülőhelyek bevezetése.

Az easyJet a 2013. szeptember 30-án véget ért pénzügyi év során 51 százalékos profitot ért el. A cég rendkívüli osztalék formájában 175 millió GBP (részvényenként 44,1 penny) kifizetésére tett javaslatot, amely a 133 millió GBP (részvényenként 33,5 penny) összegű rendes osztalékon felül értendő.

Az egy ülőhelyre jutó teljes árbevétel 7 százalékkal, 62,58 GBP-re nőtt. Ezt többek között a foglalható ülőhelyek bevezetése, az easyjet.com website-on végrehajtott módosítások és a „Europe by easyJet" kampány) tették lehetővé. A kihasználtság 0,6 százalékponttal, 89,3%-ra, az utaslétszám pedig 4,0%-kal, 60,8 millióra nőtt.

A cég a kulcsfontosságú repterek rövid távú járatainak piacán belül megszerzett, 40%-nál magasabb részesedésével megszilárdította jelenlétét az olyan reptereken, mint Gatwick, a milánói Malpensa repülőtér és Bázel, megerősítette pozícióját a franciaországi regionális járatok piacán és jelentős növekedést ért el Olaszországban. Az easyJet új bázist hozott létre Hamburgban és Nápolyban. Ezt részben az tette lehetővé, hogy a jövedelmezőségi adatok alapján a vállalat úgy határozott, megszünteti madridi bázisát.

Az easyJet több mint 580 útvonalon közlekedik, 30 ország 129 repterét érintve.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek