» Hírek

Magyar sütizős rekordra készülnek

| | Nem érkezett még hozzászólás
Összesen több mint tízezer süteményfalat bemutatásával és elfogyasztásával készül rekordot dönteni a fővárosi Süti- és Borkóstoló Fesztivál, amelyet Őszy-Tóth Gábriel Hírességek süteményei című új kötete alapján rendeznek november 22-én.

A könyv szerzője egy csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kötetben 62 ismert személyiség által ajánlott egy-egy süteményes receptet párosítottak 30 borász 62 borával. A szakácskönyv eloszlatja azt a tévhitet, amely szerint a süteményekhez csak az édes tokaji borok illenek: a 62 borból összesen 44 száraz - fejtette ki Őszy-Tóth.

Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke, a rekordok regisztrátora elmondta, hogy a november 22-i kóstolón a szervezők megkísérlik felállítani az egy időben egy helyen legnagyobb mennyiségben kínált falatkák rekordját. Több mint tízezer darab süteményt kóstolhatnak meg a vendégek, hozzá ugyanennyi adag borkóstolóval. A magyarországi rekord felállítása után ezzel a teljesítménnyel a Guinness Rekordok könyvébe is bekerülhet a fesztivál.

A gasztronómiai esemény vendégei végigkóstolhatják a kötetben szereplő összes süteményt: köztük például Szabó Imre házi sárgabarackos piskótáját, Szekeres Adrienn szilvás csokoládétortáját, Demjén Ferenc amerikai pitéjét, Tokody Ilona csúsztatott palacsintáját és Farkas Bertalan káposztás bélesét - utóbbi a kötet egyetlen sós süteménye. A falatok nagy része a világhírűvé vált Zila tortaforma segítségével készül.

A fesztivál részletei a www.igyfoznek.hu internetes oldalon olvashatók, ahol jegyek is rendelhetők a kóstolófesztiválra.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.