Műemlék lett Steve Jobs kaliforniai szülőháza

Kalifornia történelmi örökségének része lett Steve Jobsnak, az Apple társalapítójának egykori Silicon Valley-i otthona, az egyszerű ház, ahol nevelkedett és első számítógépeit építette.

  

Még több képért kattintson a postaládára!
Galéria: Műemlék lett Steve Jobs kaliforniai szülőháza
Fotó: Jeff Chiu / MTI

Los Altos városának műemléki bizottsága hétfő éjjel egyhangúlag megszavazta, hogy a házat védett emlékhellyé nyilvánítsák - adta hírül a Palo Alto Daily News. Az egyszerű, vidéki stílusú otthon átépítéséhez ezután a város engedélye is szükséges.

Ennek a háznak a híres garázsában építette első száz számítógépét a 2011 októberében elhunyt Jobs húga és az Apple másik alapítója, Steve Wozniak segítségével. Az esemény jelentős része Kalifornia és az Egyesült Államok történelmi és kulturális örökségének - olvasható a ház történelmi emlékhellyé nyilvánítását indokoló dokumentumban.

Az első számítógépek közül ötvenet a szomszédos Mountain View egyik boltjának adtak el, darabját ötszáz dollárért. Ebben a házban működött az Apple, amikor Jobs az első befektetőket igyekezett megnyerni, és 1976-ban itt kötötte meg az első együttműködési szerződését is. Később a vállalkozás a közeli Cupertinóba költözött.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek