Önkéntes volt Afrikában, kalandjairól könyvet írt

Önkénteskaland Afrikában című könyvében személyes tapasztalatai alapján mutatja be a nemzetközi önkéntes munkát Molnár Zsolt, a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány munkatársa, aki 15 évnyi nagyvállalatnál eltöltött munka után döntött úgy, hogy egy éven át a dél-afrikai lakosság életét fogja segíteni.

A korábban vállalati kommunikációval és vezetési tanácsadással foglalkozó szerző nemzetközi önkéntesként egy évig élt Namíbiában, Malawiban, a Dél-Afrikai Köztársaságban és Tanzániában, ahol elsősorban egy dán szervezet által vezetett AIDS-ellenes kampányban dolgozott. Eközben sokat utazott, átélte az afrikai mindennapokat, megismerte a helybeliek életét, problémáit, betegségeit és kilátásait, lakott a kunyhóikban, ette az ételeiket és azért dolgozott, hogy segítse őket a mindennapokban - olvasható a könyv előszavában.

A részben humorosan, részben szenvedélyesen és nem ritkán kritikusan papírra vetett beszámoló bemutatja, hogyan él és mit csinál egy önkéntes, mit jelent a nemzetközi önkéntesség, mire kell figyelnie és felkészülnie az úti cél és a munka kiválasztásakor.

A szerző részletesen beszámol útja előkészítéséről, fél éves angliai felkészítő tanfolyamának olykor viszontagságos, nem mindennapi körülményeiről, valamint az afrikai munkáról, hétköznapokról és emberekről, felejthetetlen kalandjairól.

A Magyar Önkéntesküldő Alapítvány 2003. óta működik azzal a céllal, hogy magyar önkéntes fiatalokat és fejlesztési szakembereket közvetítsen ki nemzetközi humanitárius és fejlesztési projektekbe. Önkénteseik - különböző programok keretében - dolgoznak Afrikában, Ázsiában, Latin-Amerikában és Európában is.

A kötet a Dekameron Könyvkiadó gondozásában jelent meg.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek