Megszüntetik a világ leghosszabb repülőjáratait

Megszüntetik a világ leghosszabb repülőjáratait

Hamarosan csak átszállással lesz elérhető Szingapúrból New York és Los Angeles: a Singapore Airlines (SIA) a növekvő kerozinárak és a tengerentúli utazások iránti csökkenő igénnyel magyarázza a döntést – írja a Businesstraveller.hu.

A SIA 2004-ben indította el csak üzelti osztállyal rendelkező, mindössze 100 férőhelyes Airbus A340-500 gépeit, amelyek Szingapúrból 18 óra 55 perc alatt értek a 15 300 kilométernyire fekvő New York-i Newark reptérre. A Szingapúr – Los Angeles távot 16 és fél óra alatt teljesítették, visszafele azonban egy órával több időre volt szükségük. Az utolsó Los Angeles-i gép október 20-án száll fel, New Yorkba november 20-ig közlekednek a járatok. A New Yorkba (immár a JFK-re) és Bostonba utazóknak a légitársaság a későbbiekben frankfurti, a Los Angelesbe tartóknak tokiói átszállást kínál A380-as gépein.

Az utolsó járatokra még van néhány szabad hely, nagyjából 8000 szingapúri dolláros (kb. 1,4 millió forintos) áron. A két járat leállítása után a világ leghosszabb non-stop kereskedelmi légijárata a Qantas Sydney és Dallas közti, nagyjából 14 ezer kilométeres útvonala lesz, őt követi a Delta Johannesburg és Atlanta közti, 17 órát repülő összeköttetése.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek