Nyártól újabb brazil városokba repül a TAP

A portugál légitársaság jövő júniustól újabb két brazil városba, Belembe és Manausba is elindítja járatait, így Lisszabonból már 12 dél-amerikai város lesz közvetlen elérhető.

Manaus városaFotó: Wikimedia

A TAP Portugál légitársaság az új desztinációkra jövő júniustól hetente háromszor indítja járatait, kedden, pénteken és vasárnap a Lisszabon-Manaus-Belem-Lisszabon útvonalat bejárva. Így most már Brazíila északi részét is elérhetik közvetlen járattal az utasok, amely régió a TAP szerint komoly turisztikai potenciállal bír, már csak azért is, mert eddig kevés nemzetközi járat indult a térségbe - írja a TAP légitársaság a közleményében.

A tervek szerint a járat 9.30-kor indulna Lisszabonból, 13.40-kor érkezik meg Manausba, ahonnan egy órával később indul tovább, hogy aztán 17.40-kor leszállhasson Belemben. A gép visszafele 19.10-kor indul majd az észak-brazíliai városból és reggel 6.45-kor érkezik vissza a portugál fővárosba.

A 2,3 millió lakosú Manaus Amazonas állam székhelye, a Rio Negro és az Amazonas folyók találkozásánál, és fontos kiindulópontja az amazonasi túráknak. Manaus városáról úgy tartják, hogy nevét valószínűleg az eredetileg a területen élő manao-indiánokról kapta. A hasonló nagyságú Belem nemcsak Paraíba állam fővárosa, de fontos ökoturisztikai célállomás is egyben, ahol eddig európai légitársaságokkal nem volt közvetlen kapcsolat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek