Becsődölt az egyik legnagyobb holland utazási iroda

Becsődölt az egyik legnagyobb holland utazási iroda

Szeptember 25-én fizetésképtelenséget jelentett a közel 90 éve működő holland Oad Reizen. Az iroda Facebook oldalán hangsúlyozta, hogy mindent megtesz a zökkenőmentes befejezésért. Jelenleg a társaság 7000 utasa tartózkodik külföldön, ők letölthetik vakációjukat. A téli szezon mintegy 80 000 foglalását azonban törlik, vagy teljesítik az utazásokat más irodák – adta hírül a Turizmusonline.hu.

A 140 irodában 1750 embert foglalkoztató vállalat már hosszú ideje anyagi gondokkal küzdött – írja a Volkskrant holland napilap. Márciusban közel 250 munkavállalót épített le. A cég vezetője, Julius Ter Haar a kedvezőtlen gazdasági körülményekkel és a turisztikai szektor nyereségességének visszaesésével magyarázza a csődöt.

Az 1924-ben személyszállításra alapított családi vállalkozás az induló évben még csak egyetlen autóbusszal rendelkezett, napjainkban már évente több mint félmillió utast vittek a világ 60 országába. Az Oad Reizen a Holland Királyi Labdarúgó Szövetség partnere és 1988 óta a holland futballválogatott hivatalos szállítója volt. Jelenleg tárgyalások folynak a vállalat újraélesztéséről, de kérdéses, hogy ez megvalósítható-e.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek