Kiállítják a Malév relikviáit a budaörsi repülőnapon

Legendák a levegőben címmel repülőnapot rendeznek a budaörsi repülőtéren, ahol a találkozó az idén a "földi dolgok és légi emberek" gondolatának jegyében zajlik.

A Budaörsi reptéren szeptember 28-án és 29-én rendezik meg a Legendák a levegőben 2013 repülőnap és MALÉV „retró" című családi programsorozatot, ezért az ország egyik legszebb fekvésű repülőterére várják mindazokat, akiknek a repülés a hivatásuk, hobbijuk, vagy akik most akarnak belekóstolni a légi élményekbe. A repülőnap jó alkalom arra is, hogy a MALÉV korábbi dolgozói összejöjjenek, emlékezzenek a múltra és tervezzenek a jövőre - írja a Turizmus.com.

A kétnapos rendezvényen számos MALÉV- es „retro" relikviát is kiállítanak. Az első nap a múltat, a legendák idejét idézi majd meg, de felszállnak műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők is. A tervek szerint bemutatót tart Nádas Tamás műrepülő világbajnok, látható lesz a hazai polgári légiközlekedés első, legendás PO–2-es géptípusa és Kánya típusa. Farkas Bertalan újra repül, ezúttal rövid repülést hajt végre Nádas Tamás világbajnokkal Budaörs légterében. Itt mutatkozik be a nagyközönségnek a Magyar repülés új formációja a Hungarian Tricolor is.

A repülőnap vendége lesz a Guiness-rekorder Mészárovics György magyar ejtőernyős, de repülőgépmodell-bemutató és izgalmas sárkányrepülő bemutató is zajlik a levegőben. A „légi ászok" bemutatója mellett a földön katonai „oldtimer" bemutató lesz, a szerencsések pedig beülhetnek egy MIG 21-es vadászgép pilótafülkéjébe. További információt ezen az oldalon talál.

További utazási híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek