» Hírek

Káosz: lecsapott a hurrikán Mexikóra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Hurrikánná erősödött Mexikó csendes-óceáni partvidékén a napokban számos halálos áldozatot követelő Manuel trópusi vihar. A házak nagy részét betemette a sár, az acapulcói nemzetközi repülőtér teljesen víz alá került. Megjelentek az úszó krokodilok is a város víz alá került utcáin.

A Manuel a hét végén csapott le a közép-amerikai ország csendes-óceáni partvidékére, vele közel egy időben söpört végig a keleti oldalon az Ingrid hurrikán. A hatóságok szerint Mexikóban 1958 óta nem volt példa ehhez hasonló kettős pusztításra. Az EFE spanyol hírügynökség legfrissebb jelentése szerint a Manuel hurrikán Altata település közelében van, és estére trópusi viharrá szelídül.
Mexikóban a hét vége óta 80-an vesztették életüket a szélsőséges időjárás okozta áradások és földcsuszamlások következtében.

A dél-mexikói Guerrero szövetségi államban, az Acapulcótól északra található La Pintada nevű faluban 58 ember tűnt el egy földomlás nyomán. A külvilágtól elzárt 600 lelkes településről helikopterrel menekítették biztonságos helyre a lakókat, az eltűntek keresését azonban még nem tudták megkezdeni a hegyoldalról lezúduló víz miatt.

"Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy ez az 58 eltűnt ember meghalt" - mondta Angel Aguirre, a természeti katasztrófa sújtotta Geurrero kormányzója. A falu lakói arról számoltak be, hogy a házak jelentős részét betemette a sár. A dél-mexikói szövetségi állam népszerű üdülővárosában, Acapulcóban három napig tartó heves esőzés után már kezd visszatérni a normális kerékvágásba az élet - közölték a hatóságok. A településről szerda estig több ezer turistát katonai repülőgépeken szállítottak haza a fővárosba, mivel az acapulcói nemzetközi repülőtér teljesen víz alá került. A város számos üzletét eközben kifosztották a természeti katasztrófa okozta káoszt kihasználva.

Keleten, a Mexikói-öböl partvidékén, a Yucatán-fésziget felett lévő trópusi ciklon is veszélyt jelenthet. A régióban néhány napja lecsapó Ingrid hurrikán elsősorban Tamaulipas szövetségi államot sújtotta. Az öböl egyik fő kikötővárosának számító Tampicóban több tucatnyi házat elárasztott a víz, miután kiöntött a Panuco folyó. Az áradás miatt úszó krokodilokat látni a város víz alá került utcáin. Tamaulipas állam kormányának szóvivője megnyugtatásképp közölte: a kóborló hüllők nem háborgatják az embereket. Elmondta azt is, hogy a város kikötője továbbra is üzemel. A Pemex mexikói állami olajvállalat Tamaulipas partjainál evakuált három olajfúró platformot.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Landhotel Post - Ausztria
 
A szálloda Heiligenblutban (Karntiában) 1300 m tengerszint feletti magasságon a Hohe Tauern Nemzeti Park egyik legszebb részén található, közvetlen a sífelvonóval szemben.

Norka78 új galériát hozott létre
Grandtour of Scotland
12 órája
Norka78 élménybeszámolót írt
Skócia vonattal 4 nap alatt
12 órája
kynanggame új galériát hozott létre
Kỹ Năng Game
1 napja
rallymax élménybeszámolót írt
Egy vasútfotós kalandjai - Kétszer egy perc
2 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.