» Hírek

Az Air France – KLM az egyik legfenntarthatóbb vállalat a világon

| | Nem érkezett még hozzászólás
Bioüzemanyag használata, kisebb összsúlyú repülőgépek és az ökológiai lábnyom csökkentése - az állandó fenntartható fejlődésre törekvés éppen elég volt ahhoz, hogy az Air France – KLM légitársaságot a legjobbnak értékeljék a „szállítás” kategóriában induló vállalatok között.

A Dow Jones Sustainability Index (DJSI), mely a vállalatokat fenntarthatóságuk alapján osztályozza, az Air France – KLM légitársaságot értékelte legjobbnak „Szállítás” kategóriában. Emellett „Légitársaság” kategóriában immár egymást követő kilencedik évben szerezték meg az első helyet - olvasható a társaság közleményében.

Kisebb fedélzeti összsúly, kevesebb üzemanyag-fogyasztás, még kisebb szén-dioxid kibocsátás
            Fotó: Wikimedia Commons
Kisebb fedélzeti összsúly, kevesebb üzemanyag-fogyasztás, még kisebb szén-dioxid kibocsátás Fotó: Wikimedia Commons

Tovább csökkentik ökológiai lábnyomukat

Az Air France – KLM idén ötödik éve szerepel a „Szállítás” kategória élén, mely magába foglalja a légi, a vasúti, a tengeri és a közúti szállítást, valamint a repülőtéri tevékenységeket is. Ily módon a légitársaság állandósította helyét a világ 24 legfenntarthatóbb vállalata között.

„Elköteleztük magunkat, hogy átfogó átalakításokat viszünk végbe azért, hogy helyreállítsuk versenyképességünket. Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk majd arra, hogy csökkentsük ökológiai lábnyomunkat és hozzájáruljunk a fejlődéshez azokon a területeken, ahol repülőgépeink minden nap megfordulnak. Ez a díj nem csak elköteleződésünket erősíti meg a társadalmi felelősségvállalás mellett, de azt is, hogy képesek vagyunk megérteni a globális változásokat, melyekkel szembenézünk.” – mondta el Frédéric Gagey, az Air France elnök-vezérigazgatója.

„Nagyon büszke vagyok, hogy továbbra is elsők vagyunk a fenntarthatóság területén, immár kilenc éve folyamatosan. Minden évben egyre nagyobb kihívást jelent megőrizni ezt a pozíciónkat a Dow Jones Sustainability Indexen. Ez ösztönöz, hogy továbbra is folytatnunk kell a fejlődést ebbe az irányba, új fenntartható kezdeményezésekkel.” – nyilatkozta Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

Bioüzemanyag, kisebb súlyú gépek

Az Air France – KLM négy fő pillérre koncentrál: csökkentse ökológiai lábnyomát, beépítse a fenntartható fejlődést termékeibe és szolgáltatásaiba, bevezesse felelős emberi erőforrás politikáját és hozzájáruljon azon területek fejlődéséhez, ahol a vállalat jelen van.

Az utóbbi időben bevezetett újító kezdeményezések között szerepel a KLM hosszú távú járatain használt fenntartható üzemanyag, és a mindkét légitársaság által bemutatott újrahasznosítási terv. Továbbá az Air France abba is invesztált, hogy repülőgépei súlyát csökkentse, így is enyhítve a környezetterhelést.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.