Félmaratont rendeznek a ferihegyi betonon

Félmaratont rendeznek a ferihegyi betonon

"A Budapest Airport, a Nike és a Wizz Air szeptember 28-án tartja az első Runway Run elnevezésű jótékonysági futóversenyt – egy félmaraton váltót – a repülőtér beton futópályáján. A verseny ezúttal zártkörű, azonban egy négyfős (6+6+6+3 km) csapathelyet a BUD Facebook oldal lájkolói között osztunk ki!" – írja honlapján a Budapest Airport.

Szeptember 28-án nem csak Magyarországon, hanem Európában is egyedülálló programot rendeznek a reptéri betonon. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 1-es futópályáját egy fél napig nem repülőgépek kerekei, hanem futócipők koptatják. A Runway Run névre keresztelt jótékonysági futóverseny célja, hogy sportolási lehetőséghez jussanak a hátrányos helyzetű fiatalok: a bevételből a rászorulók egy évig ingyenes belépést kapnak a Margitszigeti Atlétikai Központba. Ennek érdekében nevezési díj helyett adományokat várnak a szervezők.

A zártkörű eseményen a tervek szerint 70 csapat vesz részt, részben a Nike Run Club tagjai, részben pedig a Budapest Airport, a Nike, valamint a Wizz Air magyarországi partnerei. A Budapest Airport emellett lehetőséget biztosít egy, a Budapest Airport oldalán nevező csapat számára is, hogy részt vegyen a versenyen.

A Runway Run félmaraton váltó, aminek kiváló helyszínt nyújt a repülőtér 3 km-es 31L/13R, ismertebb nevén 1-es futópályája. A négytagú csapatok első három versenyzője 6 km-t (azaz oda-vissza), befutóemberek pedig 3 km-t tesznek meg. A szervezők szándékai szerint a szeptemberi repülőtéri félmaraton hagyományteremtő lesz.

UPDATE: Ha nem sikerül részvételi lehetőséget nyernie a versenyre, egy Wizz Air repjeggyel még mindig gazdagabb lehet! Ugyanis, az első 21 játékos, aki jól tippeli meg, hogy a szponzorok csapatai közül a legjobban teljesítő hányadikként végez majd, 21 ezer forintot kap majd a saját Wizz Számlájára, amit a Wizz Air 290 útvonal bármelyikére szóló repülőjegyre válthat. A tippeket a runwayrun@wizzair.com e-mail címre lehet elküldeni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek